Nové koupaliště a fantastické vodní hřiště pro Čtrnáctku

16. 9. 2022

Jak víte, na Čtrnáctce se už delší dobu mluví o biotopovém koupališti, které jsme společně s vámi projednávali a má vzniknout u Kyjského rybníkaKoupaliště má od loňského prosince konečně stavební povolení. Několikaleté zdržení projekt nabral kvůli účelovému odvolání podanému tehdejšími zástupci hnutí ANO.

Tohle zdržení nám také celou stavbu pěkně prodraží, protože v posledních letech velmi rostou ceny stavebních materiálů a letos rostou ceny prakticky všeho. Nové vedení si navíc ale neřeklo o připravenou pomoc s financováním na magistrátu a samo ho nemá šanci z rozpočtu zaplatit. Stavět se tak nejspíš nezačne ani letos. Je vám v poslední vlně veder na Čtrnáctce horko? Vidíte a to už jsme se mohli koupat

hřiště s vodními prvky pro Čtrnáctku? Pořád závidíme Malešicím jaké mají pěkné hřiště pro hrátky s vodou. Tak jsem požádal Martina Rajniše – autora rozhledny Doubravka, aby pro Prahu 14 navrhl něco unikátního s vodou u rybníka, kde se zabaví malí i velcí. Martin se svým týmem připravil fakt zajímavý návrh. Hřiště by mohlo doplnit plánované koupaliště a podle mne je to pecka.

Čtrnáctka si zaslouží nové nápady a pořádná neotřelá řešení. Na druhou stranu je potřeba, aby věci nejen dobře vypadaly ale i stály rozumné peníze nejen na realizaci ale i při provozu. Tohle vodní hřiště je vize a jedna z možností, jak by mohl prostor vedle připravovaného biotopového koupaliště vypadat. Pokud se  začne s jejím prověřováním, projednání s lidmi, projektem a přípravou, tak to bude několik let trvat, než se stane skutečností. Navíc by se realizovalo bezpochyby v několika etapách, určitě ne najednou. Dobře si uvědomuji, že teď je pro lidi i město prioritou zvládnou všechno co se na nás hrne – zdražování všeho, na co se podíváme, nedostatek bytů či míst ve školkách a školách, bezpečnost na Černém Mostě a další.
Celou dobu, co jsem byl starostou jsem se ale také snažil posouvat městkou část kupředu a přicházet s novými nápady a přístupy a dívat se do budoucna. Stejně jako by nikdy nevznikla rozhledna Doubravka, která je nyní symbolem nejen Prahy 14, tak se i teď dívám do dalších let a určitě chci mít připravené projekty tak, aby až to situace dovolí, se daly realizovat. Věřím, že srab do kterého nyní padáme není na věčnost a i tohle úžasné hřiště dostane na naší městské části svůj prostor.

My jsme stoprocentně pro stavbu biotopu i těšíme se i na vodní hřiště.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme