Nebezpečný přechod na Jahodnici upraven

1. 9. 2014

Přechod pro chodce přes frekventovanou Českobrodskou ulici u Coca-Coly doznal prvních stavebních úprav. Cílem těchto změn je zvýšení bezpečnosti přecházejících chodců mířících na přilehlou autobusovou zastávku nebo do nedalekého průmyslového areálu, kde sídlí řada společností jako např. Alimpex, nebo již zmíněná Coca-Cola.

Součástí dosud realizovaných úprav je odstranění bezpečnostních bloků uprostřed komunikace a jejich nahrazení modernějšími a nižšími kruhovými bezpečnostními bloky. Uprostřed vozovky tak vznikla bezpečnostní zóna, v níž se přecházející chodec má možnost zastavit, rozhlédnout a pokračovat v přechodu této frekventované ulice. Na rozdíl od původních bezpečnostních bloků pak nové kruhy umožňují větší viditelnost přecházejících chodců, což výrazně snižuje riziko dopravních nehod. Zároveň pak byl nainstalován boční vodící pruh a byl také obnoven silniční nátěr. „Pozitivem jistě je, že se tyto úpravy provedené pro projednání se zástupci Policie ČR a Technické správy komunikací stihly do 1. září, před návratem dětí do škol“ říká Marek Polach, jahodnický kandidát do zastupitelstva Městské části Prahy 14.

V tuto chvíli však jde pouze o první, nezbytné úpravy. Do budoucna se počítá s výraznějším zásahem a přebudováním tohoto místa, včetně instalování dopravních semaforů tak, ab byla i nadále posílena bezpečnost a komfort přecházejících chodců. Takovéto úpravy však vyžadují řádově vyšší investice a navíc musí projít nezbytným schvalovacím procesem, a proto se jejich realizace uskuteční až v následujícím roce konstatuje místostarosta Aleš Kuda, jenž má na rychlé úpravě tohoto místa hlavní zásluhu.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme