Městská část otevírá nová dětská hřiště

10. 7. 2014

Obyvatelé nové bytové výstavby na Jahodnici mají k dispozici nové dětské hřiště a univerzální sportoviště. Obě nové volnočasové plochy měly být slavnostně otevřeny už koncem června, slavnost ale zkomplikoval hustý déšť, proto byla odložena na září.

Plánované dokončení nového dětského hřiště u bytového areálu, který staví společnost Skanska na Jahodnici, stihli stavebníci v termínu. Oslava s bohatým programem pro děti i rodiče se ale nakonec nekonala, protože hustě pršelo a promáčené plochy nedovolovaly uspořádat plánované soutěže a hry pro návštěvníky. „Je to škoda, ale nedá se s tím nic dělat. Počasí zkrátka neporučíme. Děti ani rodiče z Jahodnice ale rozhodně o nic nepřijdou. Už nyní hledáme vhodný termín, kdy slavnostní otevření uspořádáme. Místní i ostatní občany Prahy 14 budeme včas informovat,“ přislíbil starosta Prahy 14 Radek Vondra (TOP09) s tím, že vzhledem k prázdninám se slavnost odkládá až na začátek nového školního roku. Hřiště s netradičně pojatými herními prvky je nicméně otevřeno veřejnosti už nyní, a děti si tak mohou užívat her už o prázdninách.

 

Hřiště jsou záměrně umístěna na samotný kraj bytového areálu, kde na zástavbu navazují parkové plochy a zeleň. Díky několika nevysokým valům je dětské hřiště i sportoviště v jeho těsné blízkosti kryté před větrem i hlukem. „Je to moc hezky udělané, jsem ráda, že tu takové zázemí je. Určitě tu bude živo, protože byty tu kupují hlavně mladé rodiny s dětmi, tak už se těším, že se tady budeme potkávat a děti ze sousedství se vzájemně poznají,“ pochvalovala si maminka Jitka, která si přišla nové hřiště vyzkoušet i se tříletým synem Kryštofem. I on se tvářil spokojeně, přestože byli na hřišti dopoledne sami.

 

Prvky pro malé i větší

Ačkoliv je hřiště určeno zejména menším dětem, zabaví i starší školáky. Zajímavá je zejména netradičně pojatá lezecká stěna, která nabízí i několik převisů. I další prolézačka připomínající trychtýř nebo oblíbená lanovka na kraji hřiště si jistě získá oblibu zdejších dětí. Pro mladé i dospělé sportovce je zase k dispozici oplocená multifunkční plocha pro míčové hry. Ta nabízí moderní pružný umělý povrch, vestavěné branky na malou kopanou a basketbalové koše. Obě hřiště vybudovala na základě dohody s městskou částí na svoje náklady společnost Skanska a k dispozici budou nejen obyvatelům bytového komplexu, ale i všem ostatním lidem z Jahodnice.

 

Novinky i v Kyjích a Hostavicích

Vedle dokončeného hřiště na Jahodnici se novinek dočkají i děti z Kyjí, kde se v těchto dnech pracuje na rozšíření hřiště v Jiráskově parku. Přibude tu hned pět nových herních prvků, například houpadla či kolotoč. V plánu je během prázdnin také rozšíření dětského hřiště v parku Vidlák v Hostavicích o tři nové herní prvky. Na základě veřejného projednání se pak počítá i s obnovou nefunkčního dětského hřiště v Rožmberské ulici, kde by měly být umístěny celkem čtyři herní prvky.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme