16. 6. 2016

 Dlouhodobou snahou vedení Městské části Praha 14 je zapojit do rozhodování o rozvoji městské části co největší počet obyvatel. Z tohoto důvodu jsou na území Prahy 14 realizovány principy místní Agendy 21, která mimo jiné přispívá ke zlepšování kvality veřejné správy. Tato agenda je realizována na městské části Praha 14 od roku 2009. Jedním z podstatných nástrojů pro dlouhodobý udržitelný rozvoj městské části v rámci MA 21 je tzv. Veřejné fórum, které vytváří prostor pro přímou účast a zapojení občanů do plánování rozvoje území, ve kterém žijí. Cílem je komunikovat, diskutovat a plánovat rozvoj městské části přímo s občany tak, aby měli možnost se na něm podílet, tedy participovat.

V letošním roce jsme se rozhodli uspořádat veřejná (lokální) fóra v 8 lokalitách Prahy 14 (Černý Most I, Černý Most II, Kyje, Hostavice, Hutě, Jahodnice, Hloubětín, Lehovec). Předpokládáme, že tato změna povede k větší ochotě občanů zapojit se do rozhodování o rozvoji městské části. Pokud bude veřejné plánovací setkání realizováno v každé této lokalitě, občané je přijmou za své. Okruh projednávaných témat bude totiž cíleně zaměřen na jejich lokalitu a na jejich životy. Takto vedená komunikace je mnohem konkrétnější a udržitelnější.

Na jednotlivých fórech budou s obyvateli vytvořeny také tzv. pocitové mapy. V praxi se jedná o identifikaci míst občany, ke kterým mají nějaký vztah/pocit či by v nich chtěli něco změnit.

Irena Kolmanová, radní MČ Praha 14

Galerie
Štítky
Osobnosti: Irena Kolmanová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme