Lidé debatovali o novém hřišti i o komunitním centru

10. 11. 2018

Čtrnáctka se rozvíjí, na čemž se se podílí nejen zástupci radnice, ale velkou měrou také místní obyvatelé. Návrh na změny a zlepšení lidé zasílají buď individuálně na úřad, nebo je chodí prodiskutovat na občanská setkání v podobě lokálních fór či veřejných projednávání. Dvě taková veřejná projednávání se konala i v uplynulých týdnech.

To první – zářijové – se týkalo podoby dětského hřiště, které je plánováno v rámci projektu Čtrnáctka podle vás, tedy prvního ročníku participativního rozpočtováni. „Tento občansky projekt na vybudovaní dětského hřiště v ulici Mochovská úspěšně prošel veřejným hlasováním, nicméně u některých obyvatel

se objevily obavy, že by pohyb na hřišti mohl být rušivý. Proto jsme se k tomu rozhodli udělat veřejné setkaní,“ vysvětluje radní Mgr. Irena Kolmanova (TOP 09). Zástupci radnice se s místními dohodli, že hřiště bude umístěno co nejdál od okolních domů, bude oploceno a že se zároveň připraví i projekt na úpravu okolní zeleně. „Až bude přepracovaný návrh dostupný, opět ho s lidmi projednáme,“ dodává radní Kolmanova.

Místo pro setkávání obyvatel Hutí

Druhé podzimní veřejné projednaní se uskutečnilo v říjnu. Zástupci radnice chtěli se zdejšími obyvateli prodebatovat plánované komunitní centrum, které vznikne na místě stávající restaurace a minigolfu ve Splavné. „Nechali jsme zpracovat několik návrhů, z nichž si místní občané na místě jeden vybrali. Novostavba nabídne multifunkční sál, klubovny a kavárnu s bistrem. Lidé navíc vznesli požadavek na rozšířeni místního dětského hřiště,“ říká radní Kolmanova. Pokud vše půjde dobře, příští rok by měl mít projekt stavební povoleni, výstavba se předpokládá v roce 2020.

Článek volně převzat z měsíčníku Městské části Praha 14 – „Čtrnáctka“.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme