Fórum na Černém Mostě

Setkání občanů s představiteli Městské části Praha 14

10. 5. 2016

Jedním z nástrojů řízení obce, které TOP 09 na Praze 14 hojně využívá, je pravidelné setkávání s občany. V průběhu těchto fór během se kterých se setkávají politici, úředníci a občané se řeší další rozvoj jednotlivých částí Prahy 14. Podivejte se na fotografie z včerejšího setkání na Černém Mostě I.

Cílem těchto setkání pořádaných v rámci Místní Agendy 21 je zvýšení kvality veřejné správy. To se děje mimo jiné práve prostřednictvím pravidelných setkávání občanů a zástupců obce. Cílem je na jedné straně umožnit občanům definovat problémy prostředí ve kterém žijí a zároveň jim umožnit se spolupodílet na hledání řešení těchto problémů. Zástupcům obce, ať už voleným politikům či profesionálním úředníkům na druhou stranu tato setkávání umožňují zjišťovat názory a postoje veřejnosti a zprostředkovat vzájemné pohopení mezi různými skupinami občanů Městské části - zástupců neziskového sektoru, podnikatelského sektoru, odborné i široké veřejnosti. Místní Agenda 21 je sice zdlouhavý proces, nicméně umožňuje prostřednictvím metod strategického plánování a řízení rozvíjet dané území udržitelným způsobem s důrazem na zvýšení kvality života jeho obyvatel.

TOP 09 a její volení představitelé se zavázali při svém nástupu po volbách v roce 2010 k používání a zavádění Místní Agendy 21 při spávě Městské části Praha 14 právě proto, aby rozvíjeli naši Městskou část v souladu s tou celosvětově uznávanou strategií udržitelného rozvoje.

Fotografie převzaty s laskavým svolením z archivu Městské části Praha 14.

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme