TOP 09 v Praze si zvolila nové vedení

1. 12. 2016

V sobotu, 26. listopadu se v Paspově sále v Praze 5, konal krajský sněm TOP 09 Praha, na kterém si delegáti zvolili své nové pražské vedení.

Sněm byl zahájen v symbolických 9 hodin a 9 minut a na jeho úvod vystoupila řada významných hostů. Jako první si vzal slovo stranický předseda Miroslav Kalousek, který nepochyboval o dobrých výsledcích volby a doporučil, aby u nového vedení nedocházelo k tzv. dvojvládí, tedy k rozdělení funkce krajského lídra a kandidáta na pražského primátora. Jako další hosté vystoupili europoslanec Milan Štěch, čerstvě zvolený senátor Jiří Růžička, předseda pražské KDU-ČSL Jan Volf a předseda pražské ODS Filip Humplík.

Po příspěvcích hostů vystoupil se svým projevem dosavadní předseda pražské organizace Jiří Koubek, který poděkoval všem svým spolupracovníkům a konstatoval, že se mu po dvou letech podařilo pražskou organizaci TOP 09 po krizi, která nastala v roce 2013, konsolidovat a předává ji svému nástupci s dobrým pocitem.

Po projevech všech kandidátů na předsedu, tři místopředsedy a 5 členů představenstva došlo na jejich volbu. Novým předsedou krajské organizace TOP 09 se stal bývalý radní a starosta Městské části Praha 3 – Martin Dlouhý. Ve svém předvolebním projevu zdůraznil potřebu komunikace, spolupráce a respekt k regionálním organizacím. Podle Dlouhého je potřeba představit lidem nový atraktivní program do následujících voleb, tzv. 9 bodů pro Prahu, který by přinesl nejen nové voliče, ale i nové členy.

Jako další členy do nového vedoucího týmu pražský sněm Martinu Dlouhému navolil do pozice místopředsedů místostarostu Prahy 11 Jakuba Lepše, pražského zastupitele a bývalého náměstka primátora Jiřího Nouzu a starostu Prahy 14 Radka Vondru. Členy předsednictva se pak stali starosta Prahy 6 Ondřej Kolář, pražský zastupitel Marek Doležal, zastupitelka Prahy 8 a poslankyně Markéta Pekarová Adamová, zastupitel Prahy 10 Ondřej Počarovský a zastupitel v Praze-Újezdě Filip Kračman.

Z naší regionální organizace Praha 13 byl předsedou krajské revizní komise zvolen Jan Růžička z MO Praha-Řepy. Členem Krajského výboru byl zvolen předseda MO Praha 13 Petr Praus.

Noví pražští zastupitelé dostali na sněmu jasné zadání. Je třeba intenzivně spolupracovat a vrátit se zpět na pozice, které v Praze TOP 09 před dvěma lety opustila. Situace je vážná, a je třeba si uvědomit, že TOP 09 bez silné pražské organizace nepřežije. Organizace tedy musí být sebevědomá, akceschopná a „táhnout za jeden provaz“.

Karolína Loskotová, členka RO TOP 09 Praha 13

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme