16. 9. 2010

Žijeme tu s vámi – takové mělo být heslo naší volební kampaně na Praze 13. Ukázalo se ale, že to moc nejde dohromady s univerzálním dovětkem TOP 09 … víc než si myslíte. No, uznejte sami, to by byl nesmysl. A tak jsme to heslo opustili. Ale mrzí nás to. Skvěle vystihovalo to, co chceme sdělit. Že jsme vaši sousedé. Že prožíváme stejné problémy jako vy. Pálí nás stejné věci. Stejně jako vy nemůžeme najít místo pro parkování, i nám vadí rostoucí hluk způsobený dopravou, živelně vznikající developerské projekty, i nám vykrádají auta i byty.

Nejvíce nám ale překáží postoj radnice k občanům. Arogance, přehlížení jejich potřeb a hanebné hospodaření veřejnými prostředky. Míra bezostyšnosti, s jakou současní představitelé Prahy i naší městské části zaplevelili všechna myslitelná místa svojí sebepropagací, je slušnému člověku až nepochopitelná. Kdyby to nebylo smutné, musel by se člověk jejich současným předvolebním slibům smát. Vždyť jsou zcela v rozporu s tím, co celé předchozí volební období prováděli. Ostatně i množství těch billboardů je jen odrazem toho, že developeři a ti, kterým jsou zadávány veřejné zakázky, mají mimořádný zájem, aby vše zůstalo při starém.

Chceme ten stav změnit. Obec je pro nás především společenství občanů. Ve volbách chceme uspět především proto, abychom, jako členové obce, ji vedli k rozkvětu ve jménu a ve prospěch jejích občanů. Žijeme zde a chceme tu žít i nadále. Vedle vás. S vámi. A chceme vést obec tak, abychom se, až za čtyři roky přijde čas skládání účtů, mohli všem podívat zpříma do očí.

Abychom neztratili tvář tak jako ti, kteří na nás hledí z billboardů a tváří se, že je vlastně všechno v pořádku a že se za předchozí čtyři roky zase nic tak hrozného nestalo.

Víme, že po předchozích zkušenostech s pražskými politiky je těžké někomu důvěřovat. My ale zase tak moc politici nejsme. V TOP 09 jsme sotva rok a velká většina z nás před tím nikdy v žádné straně nebyla. Tak to s námi zkuste. Vždyť tu žijeme s vámi.

 

Václav Novotný

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme