Členská schůze regionální organizace 31.3.2011

1. 4. 2011

Včera, 31.3.2011, proběhla členská schůze naší regionální organizace ve společenské místnosti farnosti sv. Jakuba ve Stodůlkách. Nosným tématem tohoto setkání bylo předat členské základně informace o činnosti našich zastupitelů a o aktuálních tématech týkajících se naší regionální organizace. Jako host zavítal na tuto akci předseda krajské organizace v Praze, pan František Laudát. Informovat o své organizaci a jejích aktivitách nás přišli představitelé mládežnické organizace TOP 09 s názvem „TOP Team“, p. Jan Kavalírek a sl. Hana Havlová.

V úvodu setkání přivítal naše členy pan Vojtěch Šeferna a informoval je o situaci v zastupitelstvu a o naší pozici v rámci tohoto orgánu. Vysvětlil důvody, proč nejsme zastoupeni v žádných orgánech Radnice (výbory, komise apod.). Poděkoval našim členům za jejich podporu a aktivitu. Následně vystoupila paní Soňa Dóžová s podrobnostmi o povolebním vyjednávání. Proběhlo představení sl. Šárky Klímové, předsedkyně místní organizace Praha 17.

Následně pronesli naši zastupitelé následující příspěvky:

• p. Václav Novotný – informace o situaci v zastupitelstvu hl. m. Prahy. Porovnal tamější situaci a situaci v naší městské části.

• p. Radek Dlesk – problematika rozpočtu městské části a mediální prezentace naší organizace

• pí. Kateřina Helikarová – problematika rozpočtu městské části a hasičské zbrojnice

• p. Antonín Krejčík – komise informatiky, činnost zastupitelů pro občany

• p. Petr Praus – problematika dopravy a bezpečnosti

• pí. Lenka Kotková – přiblížení některých řešených kauz

• p. Jakub Lapáček – informace o trestním oznámení v kauze Key Investments a dalších záležitostech (jednací řád, kodex zastupitele, výběrová řízení).

• pí. Erika Prausová se přítomným představila a vysvětlila oblasti svého zájmu, podala informace o problematice chystané výstavby Domu seniorů v Praze 13

• pí. Soňa Dóžová – podrobné informace o kauze Key Investments

Po každém příspěvku následovala krátká diskuze o daném tématu.

Následovalo vystoupení p. Jana Kavalírka a sl. Hany Havlové o filozofii a aktivitách „TOP Teamu“. Večer zakončilo vystoupení pana Františka Laudáta, který nám podal informace o situaci v krajské i celostátní organizaci TOPky a přidal i nějaké podrobnosti z prostředí vysoké politiky.

Celé setkání proběhlo v přátelské a konstruktivní atmosféře a trvalo celkem něco přes tři hodiny.

Radek Dlesk