Žádost o poskytování zvukového záznamu

Proč je radnice Františka Adámka čím dál tím více uzavřená?

1. 7. 2011

Vážený pane starosto Františku Adámku (ČSSD, dříve KSČ),

níže přikládáme právní rozbor problematiky poskytování audiovizuálního záznamu. Váš „jiný právní názor“ byl opět mylný. Podle právního rozboru občanského sdružení Oživení (viz příloha),“ není poskytování audiovizuálního záznamu ze zastupitelstva platným (tzn. polistopadovým) právním řádem ČR zakázáno, a je proto možné jej realizovat…“. „V pořizování záznamu nemůže státní ani jiná veřejná moc nikomu násilím bránit“!

Vaše jednání, kdy jste se snažil počátkem roku 2011 „vykázat“ ze zasedání zastupitelstva občany, kteří pořizovali audiovizuální záznam, s odvoláním na zákon o ochraně osobních údajů, nemělo  oporu v zákoně. Interpretace problematiky ze strany radní Rázkové a dalších zastupitelů ze Změny pro Prahu 12 byla rovněž mylná, protože zákon o ochraně osobních údajů se nevztahuje na osoby veřejně činné, navíc na veřejném zasedání.

Žádáme Vás tímto o pravidelné poskytování zvukového záznamu ze všech zasedání zastupitelstev MČ Praha 12, optimálně v době do 1 týdne od ukončení zastupitelstva.

Vyzýváme vás tímto spolu s dalšími zastupiteli současné vládnoucí koalice (ČSSD, Změna pro Prahu 12, VV s nezbytnou podporou KSČM), abyste respektovali platný právní řád České republiky.

Opakovaně totiž dochází z vaší strany k porušování jednacího řádu zastupitelstva MČ Praha 12, zákona o hl. m. Praze a zákona o veřejných zakázkách!

S pozdravem klub TOP 09,

praha12@pha.top09.cz

Přílohy
PDF Právní rozbor poskytování záznamů ze zastupitelstva - Oživení o.s..pdf (3.7 MB) PDF Žádost o zvukový záznam.pdf (213.6 kB)