Rok uplynul a jsme o 20 let zpátky

Informační leták o změně v Praze 12 v roce 2011

10. 2. 2012

Vážení občané Prahy 12,

uběhl více než rok od komunálních voleb, které v Praze 12 vy­hrála TOP 09 se ziskem 24,1 % hlasů. Jako vítězná strana uzavřela koaliční smlouvu se zástupci ODS a VV. Podvodným jednáním předsedkyně Věcí veřejných Jany Knoblochové, která současně podepsala druhou koaliční smlouvu se Změnou pro Prahu 12 a ČSSD, skončila TOP 09 v opozici. Dnes vládne na radnici koalice složená ze Změny pro Prahu 12 (KDU-ČSL, Strana zelených, Zemanovci, Solidarita J. Bobošíkové, KAN a Pirátská strana), ČSSD a Věcí veřejných, pod vedením Františka Adámka ze sociální demokracie. Tyto strany mají v 35členném zastupitelstvu pouze 15 mandátů, a proto jsou odkázány na podporu tří zastupitelů za KSČM, bez nichž by uvedený spolek nic neprosadil.

Tento zoufalý projekt zajišťuje křehkou převahu jednoho hlasu nad opozicí (TOP 09 a ODS). Čí je to hlas a koho je vlastně Praha 12 rukojmím? Rozpory v koalici jsou nám lhostejné, osud naší městské části však nikoli! To je důvod, proč jsme se rozhodli Vás tímto letákem informovat o skutečnostech, o nichž možná ani netušíte.

Kliknutím na níže uvedené interaktivní nadpisy si můžete přečíst dlouhé verze článků z letáku:

S úctou Marek Fajfr,

předseda TOP 09 Praha 12