Vyjádření k útoku na Jiřího Štylera

29. 6. 2010

Vyjádření TOP 09 Praha 11 k útoku na předsedu Hnutí pro Prahu 11 Jiřího Štylera.

V pondělí 28. června byl ve večerních hodinách u svého domu napaden předseda Hnutí pro Prahu 11 ing. Jiří Štyler prozatím neznámými pachateli. Jiří Štyler utrpěl četná poranění na hlavě a další zranění, která jsou natolik závažná, že je v současné době hospitalizován na jednotce intenzivní péče.

Předsednictvo Regionální organizace TOP 09 Praha 11, které již dříve vyjádřilo vzhledem k blízkosti cílů s Hnutím pro Prahu 11 zájem spolupracovat na bázi koalice s Hnutím pro Prahu 11 po komunálních volbách, ostře odsuzuje tento útok a vyjadřuje naději, že pachatelé budou policií co nejrychleji dopadeni a usvědčeni.

Bohužel musíme zároveň konstatovat, že se nejedná o první útok na politické zástupce Prahy 11, byť současná míra agresivity je nesouměrná s předchozími útoky a vzbuzuje obavy nejen o bezpečnost politiků, ale i ostatních spořádaných občanů.

Kupříkladu již v roce 2007 poté, co bývalý zástupce starosty městské části Praha 11 Ivan Škoda (nyní TOP 09) podal trestní oznámení v souvislosti s prodejem bývalé školky Machkova, našel opakovaně u svého osobního vozu propíchané všechny pneumatiky a poškozený vůz.

V roce 2010 členové Hnutí pro Prahu 11, po ostré kritice vedení městské části Praha 11 za četné prodeje pozemků na Jižním Městě, které jsou prodávány na základě administrativních posudků pod cenou za méně než dva tisíce korun za metr čtvereční, našli u svých vozů v jednom případě u kol povolené matice a zhruba před čtrnácti dny prořezané všechny pneumatiky,  poškozený lak a okna u auta.

Vnímáme se silným znepokojením nynější vystupňování brutality a zákeřnost útoků.

Za předsednictvo TOP 09 Praha 11
Ing. Stanislav Urbánek a Ing. Jan Vašíček
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme