Tomáš Jileček - ufinancuje Praha 11 Akvapark?

26. 9. 2010

Jako sportovně založený mladý člověk i já v Praze vyhledávám místa pro odpočinek a sportovní vyžití. Jižní Město, jako jedna z mála pražských částí zatím nemá ve své nabídce bazén.

Rád navštěvuji Akvapark v Čestlicích, kterému se ale bohužel ekonomicky příliš nedaří. Osobně jsem přivítal, že současná radnice slíbila výstavbu bazénu. Plánované náklady mají dosáhnout cca 350 mil. Kč.

Proto mě samotného překvapilo, že i při propagaci „zahájení výstavby bazénu“ (www.jedenactkavs.cz) radnice stále pokračuje v přípravě starého projektu s názvem „Vodní svět“, na který jsou plánované náklady až ve výši 650 mil. Kč, a který obsahuje venkovní i vnitřní vodní atrakce, 25m bazén, tři patra hotelu a dvě hokejová kluziště.

Rád bych se tedy zeptal, proč současná radnice propaguje výstavbu nového bazénu, když má v rukou zhruba tři týdny staré územní rozhodnutí a již stihla požádat i o stavební povolení na starý a drahý projekt „Vodní svět“? Máme před sebou pouhou mystifikaci voličů ze strany současné radnice? Já si nemyslím, že jsme „začali stavět“, když na bazén nemáme územní rozhodnutí, stavební povolení, otázkou je finanční krytí v rozpočtu městské části a není vysoutěžený dodavatel, který by mohl legálně stavbu zahájit.

Mgr. Tomáš Jileček
Kandidát do zastupitelstva městské části Praha 11
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme