Prohlášení předsednictva TOP 09 Praha 11 ze dne 1.10.2010

1. 10. 2010

V současné předvolební kampani se na Praze 11 událo několik odsouzeníhodných událostí ve formě útoků na kandidáty do komunálních voleb. Cílem těchto útoků se stali kandidáti z několika politických stran.

Byl napaden například předseda volebního subjektu, další kandidující osoby pak byly napadeny při rozdávání volebních materiálů, jiným byly povoleny matice u kol osobního automobilu, a také docházelo opakované k poškozování automobilů.

Sledování bývalé starostky za ODS paní Marty Šorfové, ale i dalších politiků, považujeme za nepřípustné, byť se událo před čtyřmi lety.

Zásadně se distancujeme od mediálních spekulací předsedy ODS na Praze 11 pana Jiřího Janečka, že za zveřejněním této kauzy stojí TOP 09.

Distancujeme se od jakéhokoliv sledování a odmítáme takovéto metody. Kategoricky odmítáme nařčení ze strany pana starosty Mlejnského, že by jej naši členové někdy v minulosti nechali sledovat. Považujeme to z jeho strany za účelovou lež a z tohoto důvodu prověříme možnost podání trestního oznámení na pana starostu pro pomluvu.

Jsme komunální představitelé demokratické strany a jakékoliv získávání materiálů od bezpečnostních agentur, či z jiných než otevřených a ověřených zdrojů, považujeme pro nás za morálně nepřijatelné.

Prohlašujeme, že jsme nikoho nesledovali a ani nenechali sledovat. A to ani osobně, ani agenturou. Tyto metody jsou pro nás naprosto nepřijatelné.

Ing. Stanislav Urbánek, CSc. a Ing. Jan Vašíček
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme