Parkování a dopravu budeme řešit

VÍC, NEŽ SI MYSLÍTE

28. 9. 2010

Je mi 37 let, jsem ženatý a mám ročního syna Toníka. Aktivně se věnuji potápění a hokeji. Volné víkendy rád věnuji návštěvě hradů a zřícenin. Po maturitě jsem pořádal hudební produkce a od roku 1994 se věnuji výrobě audiovizuálních děl. Poslední čtyři roky vedu multimediální tým Českého Rozhlasu. Z mé tvorby jste mohli vidět například magazíny o gorilách z pražské ZOO „Odhalení“, některé díly cestopisu ČT “Na cestě“ nebo webové projekty jako rozhlas.cz/bunkry.

Jako každý z nás, kdo bydlí na Jižním Městě, vnímám složitou situaci v dopravě a hlavně nedostatek parkovacích míst. V posledních letech se tato neutěšená situace neřešila, ale naopak radnice schválila výstavbu několika developerských projektů, které dopravní situaci ještě zhoršily. Další plánovaná výstavba, které současná radnice vyjádřila souhlas, promění Prahu 11 v každodenní dopravní zácpu.

Budu usilovat o takový způsob řešení, který povede k postupnému odstraňování deficitu parkovacích míst. Jednou z možných forem je výstavba nízkopodlažních parkovacích domů lehké konstrukce, které navíc budou chránit auta i před povětrnostními vlivy, jako jsou kroupy.

Investoři, kteří budou realizovat na Jižním Městě nové projekty, musí počítat nejen s výstavbou dostatečného počtu parkovacích kapacit dle norem, ale i s pomocí v řešení nových kapacit parkování pro stávající obyvatele. Velikost nových projektů musí být rovněž přizpůsobena kapacitě komunikací v dané oblasti.

Petr Slavík
Kandidát do Zastupitelstva městské části Praha 11
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme