Hliníková elektroinstalace může hořet

VÍC, NEŽ SI MYSLÍTE

28. 9. 2010

Narodil jsem se v roce 1961 v Kroměříži. Jsem ženatý a mám dvě děti. Vystudoval jsem ekonomickou fakultu na Vysoké škole báňské v Ostravě. Po studiích jsem pracoval v oblasti zahraničního obchodu a marketingu. V současné době pracuji jako finanční poradce. Moji zálibou je četba zejména historických knih.

Na Jižním Městě je téměř třicet tisíc bytů, převážně v panelových domech. Po několika etapách úplatného převodu zůstalo v majetku městské části ještě tři tisíce bytů. Pokračování úplatného převodu bytových jednotek stávajícím nájemníkům, kteří o to požádají, s možností využití splátek kupní ceny, vnímám jako nezbytný krok k ukončení převodu bytů na občany.

Za poslední roky bylo mnoho panelových domů regenerováno s využitím příspěvku z Fondu podpory regenerace městské části. Rádi bychom rozšířili oblast příspěvků tohoto fondu z obvyklých podpor na výměnu oken a zateplení fasády, také o podporu při výměně stávajících společných hliníkových elektroinstalačních rozvodů a odstranění zdravotně závadných materiálů v domech, např. azbestu.

Regeneraci vyžadují i veřejná prostranství a uliční mobiliář. Jejich doplněním se Jižní Město oživí. Budeme usilovat o výsadbu stromořadí a jejich doplnění vodními prvky. Zavedeme  projekt adopce stromů - u nové výsadby umožníme občanům podílet se na zkvalitnění životního prostředí. Dalším projektem, který zavedeme, je adopce  laviček, občan se bude podílet na jejich doplnění a na jím sponzorované lavičce bude uvedeno jeho jméno.

Ing. Zbyněk Schneider
Kandidát do Zastupitelstva městské části Praha 11