Ing. Viktor Lojík

Člen RV TOP 09 Praha 10, zastupitel MČ Praha 10

Viktor Lojík a jeho práce pro Prahu 10

  • člen Výboru pro životní prostředí a infrastrukturu (od 2018)
  • člen Komise pro dopravu a parkování (od 2018)
  • člen Komise pro strategii zdravého města a Místní agendu 21
  • předseda Výboru dopravy a cyklostezek (2016-2018)

Vzdělání a profese

V roce 2001 jsem dokončil studium na Stavební fakultě ČVUT, obor inženýrství životního prostředí, poté jsem rok studoval v australském Sydney.

Od roku 1990 a při studiu na vysoké škole jsem pracoval jako projektant pozemních staveb. Po dokončení vzdělání a po návratu ze zahraničí jsem v roce 2002 nastoupil do dopravního ateliéru, kde jsem se věnoval zejména vodohospodářským stavbám. Od roku 2013 podnikám v oblasti vytápění.

Politika

O politiku se zajímám dlouhá léta, ale až vznik Top 09 jako liberální proevropské strany pro mě byl impulzem k tomu, začít se politice věnovat aktivně. Jsem členem TOP 09 od roku 2010.

Jsem přesvědčen o tom, že historicky, geograficky i politicky patříme na západ, nikoliv pod vliv východních oligarchů. Chci svobodnou společnost bez prvků totality.

Životní a pracovní zkušenosti mě naučily, že složité otázky v drtivé většině nemají rychlá a jednoduchá řešení, tedy taková, jak se je mnohdy snaží prezentovat nově vznikající populistické strany a hnutí.

Jsem profesním zaměřením technik, snažím se tedy k politice přistupovat bez emocí, na základě ověřených dat a skutečností a to tak, aby moje rozhodování přineslo prospěch většině obyvatel, nikoliv jenom úzké skupině těch, kteří hájí pouze svoje zájmy. Ze své profese projektanta vím, že vždy existuje několik řešení a že komunikace mezi lidmi vede k nalezení toho optimálního. Jsem proto otevřený dialogu a rád si jako předseda dopravního výboru vyslechnu Vaše názory a podněty k dopravě, ale i k jiným tématům na Praze 10, pro které se v rámci svých kompetencí pokusím najít řešení.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme