× Pohněme s tím. Společně!

Místní organizace TOP 09 Karlovy Vary

Místní sněm v Karlových Varech si na svém jednání zvolil výbor v tomto zastoupení:
Předseda : Igor Adamovič
Místopředsedkyně: Bc. Kateřina Maružánová

Adamovič: Jak nám v lázeňském městě vládne koalice ANO, ODS a KARLOVARÁCI?

Inu, v duchu bašismu-leninismu, chtělo by se říct pamětníkovi. Primátorka Ing. Andrea Pfeffer Ferkklová, MBA řídila v úterý 10. března mimořádné jednání Zastupitelstva města Karlovy Vary, které bylo svolané na popud opozice.

Hlavními body jednání bylo odvolání dvou členů Odborné rady Kanceláře architektury města a čtyř ředitelů karlovarských příspěvkových organizací.

Pokud jde o odvolané členy KAMu, jedná se o arch. Ruseva a arch. Mundila, kteří byli zřejmě odvoláni bez jakékoliv konzultace s ředitelem KAM, architektem Kroppem. Je to porušení zřizovací listiny KAM, podle které změny v odborné radě navrhuje přímo ředitel KAM. Je otázka, jak to přijme náš rodák a známý architekt Kropp, nemluvě o další člence Odborné rady, architektce Evě Jiřičné. Její odchod, či dokonce odchod ředitele Kroppa by nenapravitelně poškodil pověst našeho města.

Odvolanými řediteli jsou Miroslav Kučera (Správa lázeňských parků), Milan Trnka (Správa přírodních léčivých zdrojů a kolonád), Evžen Krejčí (Lázeňské lesy) a Milan Martinka (Městské zařízení sociálních služeb). Ti byli také odvoláni na jednání Rady města, bez účasti opozice, v rámci bodu Různé. Tento bod jednání na programu původně nebyl. Odvolání proběhlo ke dni 31. března, bez jakéhokoliv předběžného projednání a neprodleně byla vyhlášená výběrová řízení s nestandardně krátkou dobou.

Co mohlo vést k tak náhlé změně? Jediný logický důvod je kontrola finančních toků „spřátelenými kádry“. Městské příspěvkové organizace jsou Karlovými Vary dotovány ročně zhruba 90 miliony korun, z toho Správa lázeňských parků obdrží 30 mil. Kč, Lázeňské lesy 6 mil. Kč, Správa přírodních léčivých zdrojů a kolonád 5 mil. Kč a Městské zařízení sociálních služeb 49 mil. Kč.

ANO se snaží převzít nejen náš stát, ale jak je vidět, zkouší to už i v Karlových Varech. Těmto nedemokratickým praktikám se musíme postavit nekompromisně na odpor.

Igor Adamovič

Předseda MO TOP 09 v Karlových Varech

Jaké má TOP 09 ve Varech slabiny a přednosti ?

Arnošt Donth, kandidát do voleb ODSVšechno pouze kritizujíTOP 09 v komunální úrovni nelze srovnávat s TOP 09 na celostátní úrovni. Komunální voliči nebudou při volbě TOP 09 dávat hlas známým či oblíbeným osobnostem typu knížete Schwarzenberga, ale kandidátům vcelku neznámým, narychlo poskládaných, kteří nyní zatím pouze všechno kritizují.

Kandidátní listina

28. 9. 2010
Kandidátní listina pro Volby do zastupitelstva Statutárního města Karlovy Vary 15. – 16. 10. 2010

TOP 09 chce rozbít blok ODS a ČSSD

KARLOVY VARY – Hlavním cílem pro říjnové komunální volby v Karlových Varech pro TOP 09 bude rozbití dosavadní dlouholeté koalice ODS a ČSSD ve vedení města.„Mezi dalšími pilíři našeho programu je transparentnost vedení a zprůhlednění zakázek města,“ uvedl lídr TOP 09 pro komunální volby v Karlových Varech, 38letý ekonom Michal Toufar.
 <  1 2 ... 60 ... 66 67 68 69 70   > Články 202 - 204 z 209

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 KARLOVARSKÝ KRAJ