Místní organizace TOP 09 Karlovy Vary

Místní sněm v Karlových Varech si na svém jednání zvolil výbor v tomto zastoupení:
Předseda : Igor Adamovič
Místopředsedkyně: Bc. Kateřina Maružánová

Adamovič: Jak nám v lázeňském městě vládne koalice ANO, ODS a KARLOVARÁCI?

Inu, v duchu bašismu-leninismu, chtělo by se říct pamětníkovi. Primátorka Ing. Andrea Pfeffer Ferkklová, MBA řídila v úterý 10. března mimořádné jednání Zastupitelstva města Karlovy Vary, které bylo svolané na popud opozice.

Hlavními body jednání bylo odvolání dvou členů Odborné rady Kanceláře architektury města a čtyř ředitelů karlovarských příspěvkových organizací.

Pokud jde o odvolané členy KAMu, jedná se o arch. Ruseva a arch. Mundila, kteří byli zřejmě odvoláni bez jakékoliv konzultace s ředitelem KAM, architektem Kroppem. Je to porušení zřizovací listiny KAM, podle které změny v odborné radě navrhuje přímo ředitel KAM. Je otázka, jak to přijme náš rodák a známý architekt Kropp, nemluvě o další člence Odborné rady, architektce Evě Jiřičné. Její odchod, či dokonce odchod ředitele Kroppa by nenapravitelně poškodil pověst našeho města.

Odvolanými řediteli jsou Miroslav Kučera (Správa lázeňských parků), Milan Trnka (Správa přírodních léčivých zdrojů a kolonád), Evžen Krejčí (Lázeňské lesy) a Milan Martinka (Městské zařízení sociálních služeb). Ti byli také odvoláni na jednání Rady města, bez účasti opozice, v rámci bodu Různé. Tento bod jednání na programu původně nebyl. Odvolání proběhlo ke dni 31. března, bez jakéhokoliv předběžného projednání a neprodleně byla vyhlášená výběrová řízení s nestandardně krátkou dobou.

Co mohlo vést k tak náhlé změně? Jediný logický důvod je kontrola finančních toků „spřátelenými kádry“. Městské příspěvkové organizace jsou Karlovými Vary dotovány ročně zhruba 90 miliony korun, z toho Správa lázeňských parků obdrží 30 mil. Kč, Lázeňské lesy 6 mil. Kč, Správa přírodních léčivých zdrojů a kolonád 5 mil. Kč a Městské zařízení sociálních služeb 49 mil. Kč.

ANO se snaží převzít nejen náš stát, ale jak je vidět, zkouší to už i v Karlových Varech. Těmto nedemokratickým praktikám se musíme postavit nekompromisně na odpor.

Igor Adamovič

Předseda MO TOP 09 v Karlových Varech

Otys: Co nás vymaní ze závislosti na krvavých Putinovských surovinách? Variant je několik
5. 5. 2022

Současná mezinárodní krize vyvolaná ruskou agresí proti Ukrajině ukázala mimo jiné, jak vratká je česká energetická stabilita. Závislost na ruských dodávkách strategických surovin je pro Česko i Západ klíčovým problémem a je naším zásadním úkolem najít efektivní řešení.

OTYS: Koalice SPOLU chce vyhrát komunální volby v Karlových Varech
29. 4. 2022

OTYS: Koalice SPOLU chce vyhrát komunální volby v Karlových Varech

Představitelé ODS, TOP 09 a KDU-ČSL se ve čtvrtek dohodli, že do letošních komunálních voleb v Karlových Varech půjdou v koalici pod hlavičkou SPOLU.

TOP 09 v Karlových Varech má jasno o čelních kandidátech pro komunálních volby
13. 4. 2022

TOP 09 v Karlových Varech má jasno o čelních kandidátech pro komunálních volby

TOP 09 v Karlových Varech se shodla jednohlasně na čelních kandidátech pro nadcházející komunální volby. Lídrem TOP 09 bude Lukáš Otys, dlouholetý krajský předseda TOP 09, spolumajitel cukrárny a autor knihy Kuchařka stylu moderního muže. Na čele kandidátky ho doplní Igor Adamovič, předseda MO TOP 09 Karlovy Vary, ekonom a publicista.

1 2 3 ... 10 ... 70 71
Články 1 - 3 z 212