Místní organizace TOP 09 Karlovy Vary

Místní sněm v Karlových Varech si na svém jednání zvolil výbor v tomto zastoupení:
Předseda : Igor Adamovič
Místopředsedkyně: Bc. Kateřina Maružánová

Adamovič: Jak nám v lázeňském městě vládne koalice ANO, ODS a KARLOVARÁCI?

Inu, v duchu bašismu-leninismu, chtělo by se říct pamětníkovi. Primátorka Ing. Andrea Pfeffer Ferkklová, MBA řídila v úterý 10. března mimořádné jednání Zastupitelstva města Karlovy Vary, které bylo svolané na popud opozice.

Hlavními body jednání bylo odvolání dvou členů Odborné rady Kanceláře architektury města a čtyř ředitelů karlovarských příspěvkových organizací.

Pokud jde o odvolané členy KAMu, jedná se o arch. Ruseva a arch. Mundila, kteří byli zřejmě odvoláni bez jakékoliv konzultace s ředitelem KAM, architektem Kroppem. Je to porušení zřizovací listiny KAM, podle které změny v odborné radě navrhuje přímo ředitel KAM. Je otázka, jak to přijme náš rodák a známý architekt Kropp, nemluvě o další člence Odborné rady, architektce Evě Jiřičné. Její odchod, či dokonce odchod ředitele Kroppa by nenapravitelně poškodil pověst našeho města.

Odvolanými řediteli jsou Miroslav Kučera (Správa lázeňských parků), Milan Trnka (Správa přírodních léčivých zdrojů a kolonád), Evžen Krejčí (Lázeňské lesy) a Milan Martinka (Městské zařízení sociálních služeb). Ti byli také odvoláni na jednání Rady města, bez účasti opozice, v rámci bodu Různé. Tento bod jednání na programu původně nebyl. Odvolání proběhlo ke dni 31. března, bez jakéhokoliv předběžného projednání a neprodleně byla vyhlášená výběrová řízení s nestandardně krátkou dobou.

Co mohlo vést k tak náhlé změně? Jediný logický důvod je kontrola finančních toků „spřátelenými kádry“. Městské příspěvkové organizace jsou Karlovými Vary dotovány ročně zhruba 90 miliony korun, z toho Správa lázeňských parků obdrží 30 mil. Kč, Lázeňské lesy 6 mil. Kč, Správa přírodních léčivých zdrojů a kolonád 5 mil. Kč a Městské zařízení sociálních služeb 49 mil. Kč.

ANO se snaží převzít nejen náš stát, ale jak je vidět, zkouší to už i v Karlových Varech. Těmto nedemokratickým praktikám se musíme postavit nekompromisně na odpor.

Igor Adamovič

Předseda MO TOP 09 v Karlových Varech

3. 2. 2020

P.Vaněk: Vyhrazené parkování a vjezd do lázeňského území i pro rezidenty od počátku roku 2020 zase zdražuje Velkým překvapením se mi dostalo, při vyplňování nové žádosti o vyhrazené parkovací stání v lázeňské zóně Karlových Varů tedy asi 300 m od mého trvalého bydlště na počátku roku 2020. Musím zaplatit dvojnásobek a nebo o vyhrazené parkovací stání prostě přijdu.

27. 1. 2020

Adamovič: ANO - nešvar nebo škvár?

ANO - nešvar nebo škvár? Tak se nám tu rozmáhá takový nešvar – v parlamentu nám zasedá řada odborníků ověnčených barvitými tituly. Nejvíce jich je za ANO, za stranu slavně nám vládnoucí a Babiše i jeho dotace chrabře chránící. Namátkou máme třeba slavného JUDr. PhDr. Zdeňka Obuška, PhD. který byl vyzván svou alma mater k nepoužívání titulu získaného neprávem. Nebo co třeba slavná Ing. Mgr. Taťána CtrlC Malá CtrlV, která umí kopírovat včetně překlepů – viz Pokáč. A nejaktuálnější je dnešní celerBrita, paní prof. JUDr. Helena Válková CSc., kandidátka na ombudsmanku.

Seznam úkolů
2. 10. 2018

Seznam úkolů

V uplynulém více jak měsíci jsem navštěvoval jednotlivé části města a ptal se vás „jak se vám žije v Karlových Varech a co by vám život zlepšilo“. Z tohoto povídání vznikl tento seznam úkolů.

1 2 3 ... 10 ... 69 70
Články 1 - 3 z 209