Místní organizace TOP 09 Karlovy Vary

Místní sněm v Karlových Varech si na svém jednání zvolil výbor v tomto zastoupení:
Předseda : Igor Adamovič
Místopředsedkyně: Bc. Kateřina Maružánová

Adamovič: Jak nám v lázeňském městě vládne koalice ANO, ODS a KARLOVARÁCI?

Inu, v duchu bašismu-leninismu, chtělo by se říct pamětníkovi. Primátorka Ing. Andrea Pfeffer Ferkklová, MBA řídila v úterý 10. března mimořádné jednání Zastupitelstva města Karlovy Vary, které bylo svolané na popud opozice.

Hlavními body jednání bylo odvolání dvou členů Odborné rady Kanceláře architektury města a čtyř ředitelů karlovarských příspěvkových organizací.

Pokud jde o odvolané členy KAMu, jedná se o arch. Ruseva a arch. Mundila, kteří byli zřejmě odvoláni bez jakékoliv konzultace s ředitelem KAM, architektem Kroppem. Je to porušení zřizovací listiny KAM, podle které změny v odborné radě navrhuje přímo ředitel KAM. Je otázka, jak to přijme náš rodák a známý architekt Kropp, nemluvě o další člence Odborné rady, architektce Evě Jiřičné. Její odchod, či dokonce odchod ředitele Kroppa by nenapravitelně poškodil pověst našeho města.

Odvolanými řediteli jsou Miroslav Kučera (Správa lázeňských parků), Milan Trnka (Správa přírodních léčivých zdrojů a kolonád), Evžen Krejčí (Lázeňské lesy) a Milan Martinka (Městské zařízení sociálních služeb). Ti byli také odvoláni na jednání Rady města, bez účasti opozice, v rámci bodu Různé. Tento bod jednání na programu původně nebyl. Odvolání proběhlo ke dni 31. března, bez jakéhokoliv předběžného projednání a neprodleně byla vyhlášená výběrová řízení s nestandardně krátkou dobou.

Co mohlo vést k tak náhlé změně? Jediný logický důvod je kontrola finančních toků „spřátelenými kádry“. Městské příspěvkové organizace jsou Karlovými Vary dotovány ročně zhruba 90 miliony korun, z toho Správa lázeňských parků obdrží 30 mil. Kč, Lázeňské lesy 6 mil. Kč, Správa přírodních léčivých zdrojů a kolonád 5 mil. Kč a Městské zařízení sociálních služeb 49 mil. Kč.

ANO se snaží převzít nejen náš stát, ale jak je vidět, zkouší to už i v Karlových Varech. Těmto nedemokratickým praktikám se musíme postavit nekompromisně na odpor.

Igor Adamovič

Předseda MO TOP 09 v Karlových Varech

Otys: Vrátíme městu historický lesk, vrátíme městu hrdost!
27. 9. 2018

Otys: Vrátíme městu historický lesk, vrátíme městu hrdost!

Stále jsme největšími lázněmi v ČR. Zkrátka máme historii, kterou nám může leckdo závidět. O to víc je důležité, aby byla zachována i pro naše děti a vnuky. A v tom vidím zásadní nedostatky v současné době.

Celý článek
Otys: Vrátíme městu opravené veřejné komunikace, vrátíme městu hrdost!
20. 9. 2018

Otys: Vrátíme městu opravené veřejné komunikace, vrátíme městu hrdost!

Stav našich silnic a mostů je tak žalostný, že by si jeden myslel, že je to plán, aby ve městě jezdilo, co nejméně aut. Cesty v Karlových Varech místy vypadají jako tankodrom, někde zvlněné, jinde děravé a opravy se dělají sporadicky. Mimo centrum skoro vůbec.

STAN a TOP 09 v Karlových Varech vrátí městu hrdost
6. 9. 2018

STAN a TOP 09 v Karlových Varech vrátí městu hrdost

Koalice STAN + TOP 09 v Karlových Varech zahájila horkou fázi volební kampaně. Hlavní slogan kampaně je „Vrátíme městu hrdost“. Heslo bude kampaň provázet na venkovních reklamních plochách, tiskových materiálech a sociálních sítích.

1 2 3 4 ... 10 ... 69 70
Články 4 - 6 z 209