× Pojďte do toho s námi.

RNDr. Luděk Niedermayer

poslanec Evropského parlamentu, vedoucí národní delegace v poslaneckém klubu ELS

Poslancem Evropského parlamentu byl zvolen za TOP 09/STAN v květnu 2014.

V Evropském parlamentu náleží skupina poslanců TOP 09/STAN, stejně jako poslanci zvolení za KDU-ČSL do poslaneckého klubu Evropské lidové strany (ELS). V klubu jsme vytvořili společnou delegaci, kterou Luděk Niedermayer vede.

Je 1.místopředsedou Hospodářského a měnového výboru (ECON) a jako náhradník působí ve Výboru pro průmysl, výzkum a energetiku (ITRE) a Výboru pro dopravu a cestovní ruch (TRAN).  Působí také v Delegaci pro vztahy se Spojenými státy a je náhradníkem v delegaci pro Korejský poloostrov. Nicméně těžištěm jeho práce je ekonomický výbor (ECON) a práce pro delegaci v rámci ELS. Během minulého parlamentního období se stal také členem Zvláštního výboru pro daňová rozhodnutí a jiná opatření podobná svojí povahou nebo účinkem (TAXE), Vyšetřovacího výboru pro prošetření údajných porušení a nesprávného úředního postupu při uplatňování právních předpisů Unie v souvislosti s praním peněz, vyhýbáním se daňovým povinnostem a daňovými úniky (PANA) a Vyšetřovacího výboru pro měření emisí v automobilovém průmyslu (EMIS).

Politikem do roku 2014 nikdy nebyl. Předtím pracoval jako ředitel v Deloitte ČR (2008-2014) a jako zaměstnanec České národní banky (1991-2008), kde byl členem Bankovní rady (1996-2008) a viceguvernérem České národní banky od prosince 2000. Vystudoval Operační výzkum a teorii systémů na brněnské Masarykově univerzitě (dříve UJEP). Narozen v Brně v roce 1966.

Niedermayer: Česko může brzy začít z EU čerpat miliardy. Pokud zabrání jejich zneužití

17. 2. 2021
Rád bych zdůraznil, že Rada i Evropský parlament vynaložily velké úsilí na to, aby peníze nebyly zneužity. To znamená, že plány vlád musí být kvalitní.
Číst více

Niedermayer: Navalnyj, paláce v Rusku a Putin

4. 2. 2021
Ruský opoziční předák Alexej Navalnyj a jeho Fond boje s korupcí zveřejnili výsledky pátrání, které se týkalo luxusního paláce na pobřeží Černého moře, který dle jejich vyšetřování patří Vladimiru Putinovi.
Číst více

Poslanecký klub Evropské lidové strany (Křesťanských demokratů)

Ludek.Niedermayer@top09.cz
www.niedermayer.cz
facebook.com/Niedermayer.Ludek
twitter.com/LudekNie

Poslanecká kancelář

Štefánikova 18/25
(kancelář č. 22)

Kde můžete potkat...

Videa

Stáže

Moc mě těší velký zájem o stáže v naší kanceláři v Evropském parlamentu. Nabízíme dvou měsíční stáž v Bruselu s možností navštívit plenární zasedání ve Štrasburku. Pro rok 2015 přišlo tolik přihlášek, že termíny do konce roku jsou již úplně plné. Pro rok 2016 budeme vypisovat výběrové řízení na podzim, o kterém budeme včas informovat na webové stránce a Facebooku. Ještě jednou děkuji za dosavadní zájem a těším, se, že se s některými z Vás v naší kanceláři potkám.

A mimo to, velký dík těm, co u nás už byli. Všichni nejen skvěle zapadli do provozu kanceláře, ale hlavně mě velice pomohli v mé práci. Těším se na setkávání se všemi stážisty v tomto i příštím roce.

Luděk Niedermayer

TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram