RNDr. Luděk Niedermayer

poslanec Evropského parlamentu, vedoucí národní delegace v poslaneckém klubu ELS

Poslancem Evropského parlamentu byl zvolen za TOP 09/STAN v květnu 2014.

V Evropském parlamentu náleží skupina poslanců TOP 09/STAN, stejně jako poslanci zvolení za KDU-ČSL do poslaneckého klubu Evropské lidové strany (ELS). V klubu jsme vytvořili společnou delegaci, kterou Luděk Niedermayer vede.

Je členem Hospodářského a měnového výboru (ECON) a jako náhradník působí ve výboru pro průmysl, výzkum a energetiku (ITRE). Stal se také členem Zvláštního výboru pro daňová rozhodnutí a jiná opatření podobná svojí povahou nebo účinkem. Působí také v Delegaci pro vztahy se Spojenými státy a je náhradníkem v delegaci pro Korejský poloostrov. Nicméně těžištěm jeho práce je ekonomický výbor (ECON) a práce pro delegaci v rámci ELS.

Politikem do roku 2014 nikdy nebyl. Předtím pracoval jako ředitel v Deloitte ČR (2008-2014) a jako zaměstnanec České národní banky (1991-2008), kde byl členem Bankovní rady (1996-2008) a viceguvernérem České národní banky od prosince 2000. Vystudoval Operační výzkum a teorii systémů na brněnské Masarykově univerzitě (dříve UJEP). Narozen v Brně v roce 1966.

Niedermayer: Prevencí nových Panama Papers je politická vůle

14. 12. 2017
Ministři financí musí naleznout odvahu a přijmout ve svých zemích opatření, jež ukončí daňové režimy, které fungování společného trhu Unie a férovost daňových režimů ohrožují.
Číst více

Niedermayer: Dohoda o Brexitu musí vzniknout rychleji, než za rok

8. 12. 2017
Nesmíme zapomenout, že dohoda, která by měla už opravdu nastínit co se stane po okamžiku Brexitu, by měla vzniknout rychleji než během roku, protože ji bude čekat poměrně komplikované schvalování nejenom členskými zeměmi, ale také Evropským parlamentem.
Číst více

Poslanecký klub Evropské lidové strany (Křesťanských demokratů)

Ludek.Niedermayer@top09.cz
www.niedermayer.cz
facebook.com/Niedermayer.Ludek
twitter.com/LudekNie

Poslanecká kancelář

Malostranské náměstí 266/5

+420 255 790 814

Kde můžete potkat...

Videa

Stáže

Moc mě těší velký zájem o stáže v naší kanceláři v Evropském parlamentu. Nabízíme dvou měsíční stáž v Bruselu s možností navštívit plenární zasedání ve Štrasburku. Pro rok 2015 přišlo tolik přihlášek, že termíny do konce roku jsou již úplně plné. Pro rok 2016 budeme vypisovat výběrové řízení na podzim, o kterém budeme včas informovat na webové stránce a Facebooku. Ještě jednou děkuji za dosavadní zájem a těším, se, že se s některými z Vás v naší kanceláři potkám.

A mimo to, velký dík těm, co u nás už byli. Všichni nejen skvěle zapadli do provozu kanceláře, ale hlavně mě velice pomohli v mé práci. Těším se na setkávání se všemi stážisty v tomto i příštím roce.

Luděk Niedermayer

TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram