RNDr. Luděk Niedermayer

poslanec Evropského parlamentu, vedoucí národní delegace v poslaneckém klubu ELS

Poslancem Evropského parlamentu byl zvolen za TOP 09/STAN v květnu 2014.

V Evropském parlamentu náleží skupina poslanců TOP 09/STAN, stejně jako poslanci zvolení za KDU-ČSL do poslaneckého klubu Evropské lidové strany (ELS). V klubu jsme vytvořili společnou delegaci, kterou Luděk Niedermayer vede.

Je 1.místopředsedou Hospodářského a měnového výboru (ECON) a jako náhradník působí ve Výboru pro průmysl, výzkum a energetiku (ITRE) a Výboru pro dopravu a cestovní ruch (TRAN).  Působí také v Delegaci pro vztahy se Spojenými státy a je náhradníkem v delegaci pro Korejský poloostrov. Nicméně těžištěm jeho práce je ekonomický výbor (ECON) a práce pro delegaci v rámci ELS. Během minulého parlamentního období se stal také členem Zvláštního výboru pro daňová rozhodnutí a jiná opatření podobná svojí povahou nebo účinkem (TAXE), Vyšetřovacího výboru pro prošetření údajných porušení a nesprávného úředního postupu při uplatňování právních předpisů Unie v souvislosti s praním peněz, vyhýbáním se daňovým povinnostem a daňovými úniky (PANA) a Vyšetřovacího výboru pro měření emisí v automobilovém průmyslu (EMIS).

Politikem do roku 2014 nikdy nebyl. Předtím pracoval jako ředitel v Deloitte ČR (2008-2014) a jako zaměstnanec České národní banky (1991-2008), kde byl členem Bankovní rady (1996-2008) a viceguvernérem České národní banky od prosince 2000. Vystudoval Operační výzkum a teorii systémů na brněnské Masarykově univerzitě (dříve UJEP). Narozen v Brně v roce 1966.

Niedermayer: Ministři se musí rozhodnout, jestli hájí zájem státu, nebo Agrofertu

14. 12. 2019
Výsledkem auditu není, že by Unie řešila Agrofert nebo osobu premiéra. Řeší, jestli si české orgány počínají správně a jestli postupují podle českých a evropských zákonů.
Číst více

Kongres ELS zvolil předsedou Tuska a přijal rezoluci o klimatu

21. 11. 2019
Předsedou se stal bývalý polský premiér a předseda Evropské rady Donald Tusk. Kongres také přijal rezoluci ke klimatu, na jejímž vzniku se podíleli experti TOP 09 na životní prostředí.
Číst více

Poslanecký klub Evropské lidové strany (Křesťanských demokratů)

Ludek.Niedermayer@top09.cz
www.niedermayer.cz
facebook.com/Niedermayer.Ludek
twitter.com/LudekNie

Poslanecká kancelář

Štefánikova 18/25
(kancelář č. 22)

Kde můžete potkat...

Videa

Stáže

Moc mě těší velký zájem o stáže v naší kanceláři v Evropském parlamentu. Nabízíme dvou měsíční stáž v Bruselu s možností navštívit plenární zasedání ve Štrasburku. Pro rok 2015 přišlo tolik přihlášek, že termíny do konce roku jsou již úplně plné. Pro rok 2016 budeme vypisovat výběrové řízení na podzim, o kterém budeme včas informovat na webové stránce a Facebooku. Ještě jednou děkuji za dosavadní zájem a těším, se, že se s některými z Vás v naší kanceláři potkám.

A mimo to, velký dík těm, co u nás už byli. Všichni nejen skvěle zapadli do provozu kanceláře, ale hlavně mě velice pomohli v mé práci. Těším se na setkávání se všemi stážisty v tomto i příštím roce.

Luděk Niedermayer

TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram