Mgr. Jakub Lepš, M.A.

člen výkonného výboru TOP 09

Jakub Lepš se narodil v Benešově u Prahy, od roku 1978 žije v Praze. Je ženatý a má jednoho syna. Do TOP 09 vstoupil v roce 2010, do té doby nebyl členem žádné politické strany či hnutí.

Vystudoval bakalářský obor ekonomie na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy, magisterský obor americká studia na téže fakultě a magisterský obor politologie na Středoevropské univerzitě v Budapešti. Též absolvoval dvouměsíční letní školu na Georgetownské univerzitě ve Washingtonu, DC a díky prestižnímu Fulbrightovu stipendiu strávil jeden rok výzkumem na univerzitě Georgia Tech v americké Atlantě.

Mezi roky 2000 a 2014 pracoval pro česko-americkou internetovou firmu EIN News, která se zabývá monitoringem médií a současně externě přednášel na Fakultě sociálních věd UK o čínsko-amerických vztazích. Od roku 2008 až dodnes též přednáší na University of New York in Prague. Taktéž publikuje, a to jak v češtině, tak v angličtině. Jakožto amerikanista je pravidelně zván jako komentátor do médií, zejména do ČT24, dále do Českého rozhlasu nebo do slovenské zpravodajské televize TA3.

Již druhé volební období působí jako uvolněný místostarosta Prahy 11.

Praha má čtyři zástupce ve vedení TOP 09

25. 11. 2019
Důvěru delegátů získali na 6. celostátním sněmu TOP 09 čtyři zástupci pražské organizace, včetně nově zvolené předsedkyně Markéty Pekarové Adamové.
Číst více

TOP 09 Praha má nové vedení. Předsedou se stal Jiří Pospíšil

13. 10. 2019
Předsedou pražské organizace se nově stal předseda magistrátního zastupitelského klubu Spojené síly pro Prahu Jiří Pospíšil.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram