× Pohněme s tím. Společně!

Mgr. Herbert Pavera

místopředseda TOP 09, senátor za obvod č. 68 - Opava

Dlouholetý starosta obce Bolatice a bývalý poslanec Parlamentu České republiky za TOP 09 se narodil v roce 1958. Vystudoval učitelství matematiky a chemie na Pedagogické škole v Ostravě. Od roku 1990 je zastupitelem obce a od roku 1998 až dodnes starostou Bolatic. Od roku 2006 je předsedou Sdružení obcí Hlučínska.

Narodil se 4. ledna 1958. Po absolvování gymnázia v Hlučíně vystudoval učitelství matematiky a chemie pro základní i střední školy na Pedagogické škole v Ostravě.

Učil na základní škole v Opavě - Kylešovicích, kde od roku 1987 působil tři roky jako zástupce ředitele ZŠ a v letech 1992 až 1998 byl na této škole ředitelem.

V komunálních volbách v roce 1990 byl Herbert Pavera poprvé zvolen do Zastupitelstva obce Bolatice v okrese Opava a do roku 1992 byl uvolněným zástupcem starosty. Mandát zastupitele obhájil i v komunálních volbách v roce 1994, kdy byl zvolen členem rady obce jako nestraník za "Sdružení nezávislých kandidátů". V letech 1997 až 1998 působil jako neuvolněný místostarosta obce.

V komunálních volbách v roce 1998, kdy Herbert Pavera úspěšně kandidoval jako nestraník opět za "Sdružení nezávislých kandidátů", byl zvolen starostou obce. Funkci zastupitele i starosty pak obhájil ještě v komunálních volbách v roce 2002 (nestraník za SNK-ED), v komunálních volbách v roce 2006 (nestraník za SNK-ED) a v komunálních volbách v roce 2010 a 2014 (nestraník za TOP 09).

V roce 2006 byl Herbert Pavera zvolen předsedou svazku obcí a měst na Hlučínsku - Sdružení obcí Hlučínska a je jim i dnes.

Ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR v roce 2013 kandidoval ze čtvrtého místa v Moravskoslezském kraji jako nestraník za TOP 09 a byl díky 2 719 preferenčních hlasů zvolen.

Do TOP 09 vstoupil v červnu roku 2015. V současnosti je členem místopředsedou strany.

Herbert Pavera je ženatý a má dvě dcery. Svůj volný čas nejraději tráví se svým malým vnukem, s míčem u nohy na fotbalovém hřišti nebo s mužskou recesistickou taneční skupinou Bolatičtí Bobři.

Senátoři TOP 09: Od krajanů přichází 89 miliard ročně, zaslouží si více peněz a korespondenční volbu

13. 5. 2020
Senát dnes bude jednat o odkladu elektronické evidence tržeb (EET) do konce letošního roku. Senátoři TOP 09 odklad podpoří, TOP 09 v minulosti navrhovala EET zcela zrušit.
Číst více

Senátoři TOP 09 chtějí změnu některých opatření vlády

16. 4. 2020
Plénum Senátu projedná návrhy opatření, které přijala Poslanecká sněmovna v režimu legislativní nouze v souvislosti s pandemií nemoci COVID-19. Senátoři TOP 09 mají výhrady k vládním návrhům ohledně nájemného či kompetencí policie.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram