Jan Jakob

člen výkonného výboru TOP 09, předseda Středočeské krajské organizace TOP 09

Narodil se 2. prosince 1982 ve Vsetíně.

Po maturitě na gymnaziu se přestěhoval do Prahy, kde se věnoval problematice médií a působil jako tiskový mluvčí. Po přestěhování do Roztok se zapojil do zdejšího veřejného života. V roce 2010 se stal starostou a definitivně tak opustil svět médií a řízení města se plně věnuje doposud. V pozici starosty zaznamenal řadu úspěchů...

V rozpočtu města dokázal najít desítky milionů korun na potřebné investice. Za jeho starostování byla postavena nová budova základní školy s tělocvičnou, několik tříd mateřských škol, opraveny kilometry silnic a chodníků, posílena veřejná doprava či rozšířena podpora kulturních a sportovních spolků. Jeho práci místní ocenili v komunálních volbách v roce 2014, kdy svou pozici obhájil a TOP 09 získala rekordní počet mandátů.

V roce 2016 se stal zastupitelem Středočeského kraje. Ač je v opozici, upozorňuje na některé problémy v nejrůznějších koutech kraje. Mnohé z nich se i díky jeho přispění podařilo vyřešit.

Je předsedou expertní komise TOP 09 pro samosprávu a místopředsedou Klubu starostů. Spolupodílel se na vytváření volebního programu a je autorem kapitoly Samospráva a veřejná politika.

Od roku 2017 je předsedou středočeské krajské organizace TOP 09. V minulosti se zabýval madiální legislativou.

Je ženatý a vychovává čtyři děti. Ve volném čase rád relaxuje u vaření a u uzení domácích specialit.

Dávejte si pozor, nechrání vás imunita. Zaznělo od hejtmanky.

29. 1. 2018
“Paní hejtmanka nás upozornila, že nejsme poslanci, a tudíž nás nechrání imunita. Ať si dáváme pozor na to, co říkáme,” svěřuje se Jakob a říká, že zprvu této výhružce nevěnoval pozornost, vzápětí však dodává: “Pár dní nato jsem se dozvěděl, že hejtmanství podalo žalobu na kolegu Pánka."
Číst více

Jakob: Palachův týden byl týdnem naděje

22. 1. 2018
Proslov Jana Jakoba z demonstrace na Václavském náměstí.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram