Jan Jakob

místopředseda TOP 09, předseda Středočeské krajské organizace TOP 09

Narodil se 2. prosince 1982 ve Vsetíně.

Po maturitě na gymnaziu se přestěhoval do Prahy, kde se věnoval problematice médií a působil jako tiskový mluvčí. Po přestěhování do Roztok se zapojil do zdejšího veřejného života. V roce 2010 se stal starostou a definitivně tak opustil svět médií a řízení města se plně věnuje doposud. V pozici starosty zaznamenal řadu úspěchů...

V rozpočtu města dokázal najít desítky milionů korun na potřebné investice. Za jeho starostování byla postavena nová budova základní školy s tělocvičnou, několik tříd mateřských škol, opraveny kilometry silnic a chodníků, posílena veřejná doprava či rozšířena podpora kulturních a sportovních spolků. Jeho práci místní ocenili v komunálních volbách v roce 2014, kdy svou pozici obhájil a TOP 09 získala rekordní počet mandátů.

V roce 2016 se stal zastupitelem Středočeského kraje. Ač je v opozici, upozorňuje na některé problémy v nejrůznějších koutech kraje. Mnohé z nich se i díky jeho přispění podařilo vyřešit.

Je předsedou expertní komise TOP 09 pro samosprávu a místopředsedou Klubu starostů. Spolupodílel se na vytváření volebního programu a je autorem kapitoly Samospráva a veřejná politika.

Od roku 2017 je předsedou středočeské krajské organizace TOP 09. V minulosti se zabýval madiální legislativou.

Je ženatý a vychovává čtyři děti. Ve volném čase rád relaxuje u vaření a u uzení domácích specialit.

Jakob: Vytváříme systém všudypřítomného Velkého bratra. Děje se to potichu

31. 1. 2020
Bohužel to není jediný případ, vlády s účastí Andreje Babiše již zavedly řadu nástrojů na sledování lidí. Od EET přes prolomení domovní svobody kvůli kontrolám topení nebo zákon o prokazování původu majetku až po současný plán sledovat, kdo kam jezdí.
Číst více

I díky TOP 09 zmizí autovraky z ulic

22. 1. 2020
Poslanecká sněmovna dnes v třetím čtení schválila návrh zákona, který umožní obcím a městům jednoduše odstraňovat autovraky ze svých ulic.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram