Ing. Michal Kučera

místopředseda TOP 09, předseda Ústecké krajské organizace TOP 09

Michal Kučera se narodil v roce 1968, žije v Lounech.

Je absolventem gymnázia a Hornicko-geologické fakulty Vysoké školy báňské v Ostravě. Ve svém profesním životě se zabývá rozvojem obchodních aktivit strojírenských a elektrotechnických společností na tuzemských a zahraničních trzích (zejména ve střední a východní Evropě). Současně se podílí na celkovém rozvoji a oživení řízených společností, na zvýšení jejich konkurenceschopnosti a atraktivity. Na jejich schopnosti obstát v náročném tržním prostředí. Nyní řídí pobočku zahraniční elektrotechnické společnosti a její činnost na českém a slovenském trhu.

Po komunálních volbách byl Michal Kučera zvolen členem Rady města Loun a od února 2012, kdy byla TOP 09 součástí lounské koalice (Unie pro sport a zdraví, Koalice pro Louny, ODS), byl též předsedou finančního výboru Zastupitelstva města Loun. V komunálních volbách v roce 2014 post zastupitele města Loun obhájil a byl opět zvolen radním města.

Ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR v roce 2013 kandidoval v Ústeckém kraji jako lídr TOP 09, byl zvolen poslancem a působil ve výboru pro životní prostředí a hospodářském výboru. Od jara 2017 byl do podzimních voleb předsedou poslaneckého klubu TOP 09. V listopadu 2017 byl na 5. celostátním sněmu TOP 09 zvolen místopředsedou strany.

Vyrůstal na knihách J. Foglara, E.T. Setona, J. Londona a foglarovský pohled na svět mu zůstal dodnes, i když už čte dávno jiné knihy. Od mládí má silný vztah k přírodě a tráví v ní spoustu volného času jako vysokohorský turista, vodák nebo tramp na zimních vandrech. Ve volném čase si rád zahraje fotbal, vyrazí si na horském kole, v zimě vyjede na lyže nebo běžky. Zajímá ho též historie hornictví (hlubinného dobývání) v ČR. Poslouchám klasický rock (Pink Floyd, Dire Straits...) a country (J.Cash, K.Kristofferson,W.Nelson...).

Až do vstupu do TOP 09 nebyl členem jiné politické strany. Je ženatý a má 2 děti.

TOP 09 nesouhlasí s rozhodnutím bývalého ministra Staňka o zrušení památkové ochrany teplických lázní

9. 8. 2019
Bývalý ministr kultury Antonín Staněk stihl ještě před svým odchodem navzdory památkářům a rozkladové komisi ministerstva změnit rozhodnutí o památkové ochraně Hadích lázní v Teplicích.
Číst více

TOP 09: Na silnicích prvních tříd má zůstat nulové mýtné

11. 7. 2019
Bývalý ministr dopravy Daniel Ťok v minulosti přislíbil, že na silnicích prvních tříd nebude zavedeno mýto. Nový ministr dopravy Vladimír Kremlík se nechystá tuto dohodu dodržet a chce zavést mýto na některých silnicích první třídy. Politici TOP 09 trvají na dodržení dohody, protože v opačném případě dojde k výraznému nárůstu dopravy na některých nezpoplatněných hlavních tazích a s tím budou spojeny další komplikace.
Číst více

TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram