Ing. Michal Kučera

místopředseda TOP 09, předseda Ústecké krajské organizace TOP 09

Michal Kučera se narodil v roce 1968, žije v Lounech.

Je absolventem gymnázia a Hornicko-geologické fakulty Vysoké školy báňské v Ostravě. Ve svém profesním životě se zabývá rozvojem obchodních aktivit strojírenských a elektrotechnických společností na tuzemských a zahraničních trzích (zejména ve střední a východní Evropě). Současně se podílí na celkovém rozvoji a oživení řízených společností, na zvýšení jejich konkurenceschopnosti a atraktivity. Na jejich schopnosti obstát v náročném tržním prostředí. Nyní řídí pobočku zahraniční elektrotechnické společnosti a její činnost na českém a slovenském trhu.

Po komunálních volbách byl Michal Kučera zvolen členem Rady města Loun a od února 2012, kdy byla TOP 09 součástí lounské koalice (Unie pro sport a zdraví, Koalice pro Louny, ODS), byl též předsedou finančního výboru Zastupitelstva města Loun. V komunálních volbách v roce 2014 post zastupitele města Loun obhájil a byl opět zvolen radním města.

Ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR v roce 2013 kandidoval v Ústeckém kraji jako lídr TOP 09, byl zvolen poslancem a působil ve výboru pro životní prostředí a hospodářském výboru. Od jara 2017 byl do podzimních voleb předsedou poslaneckého klubu TOP 09. V listopadu 2017 byl na 5. celostátním sněmu TOP 09 zvolen místopředsedou strany.

Vyrůstal na knihách J. Foglara, E.T. Setona, J. Londona a foglarovský pohled na svět mu zůstal dodnes, i když už čte dávno jiné knihy. Od mládí má silný vztah k přírodě a tráví v ní spoustu volného času jako vysokohorský turista, vodák nebo tramp na zimních vandrech. Ve volném čase si rád zahraje fotbal, vyrazí si na horském kole, v zimě vyjede na lyže nebo běžky. Zajímá ho též historie hornictví (hlubinného dobývání) v ČR. Poslouchám klasický rock (Pink Floyd, Dire Straits...) a country (J.Cash, K.Kristofferson,W.Nelson...).

Až do vstupu do TOP 09 nebyl členem jiné politické strany. Je ženatý a má 2 děti.

Michal Kučera se byl poklonit hrdinům doby

15. 3. 2018
Politici TOP 09 uctili památku ve Frýdku-Místku vojákům 3. praporu 8. pěšího pluku. Pietního aktu se zúčastnil místopředseda TOP 09 Michal Kučera, který dorazil spolu se starostou obce Bolatice Herbertem Paverou, předsedou TOP 09 Moravskoslezského kraje Tomášem Veličkou,  a senátorem Tomášem Czerninem. Květiny k památníku položili také další členové a sympatizanti TOP 09, kteří si chtěli připomenout události ze 14. března 1939.
Číst více

TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram