Ing. Jiří Blažek

předseda krajské organizace TOP 09 Vysočina

Jiří Blažek se narodil 5. 3. 1962 v Pelhřimově, kde dosud žije. V nedalekém Humpolci v letech 1977 - 1981 vystudoval Střední zemědělskou školu. Poté nastoupil na Vysokou školu zemědělskou v Praze, fakultu provozně - ekonomickou, obor fytotechnický v Českých Budějovicích. Studium úspěšně zakončil v roce 1985 státní závěrečnou zkouškou.

Po absolvování vojenské služby nastoupil Jiří Blažek do zemědělského družstva v Nové Cerekvi, kde pracoval v různých stupních řízení. V letech 1991 až 1999 působil ve funkci vedoucího a později ředitele územního odboru ministerstva zemědělství, kde úspěšně zvládl období transformace, vlastnických a strukturálních změn našeho zemědělství. Pak tři roky působil v privátní sféře, zejména v textilním průmyslu. Od roku 2002 byl členem výkonného výboru Pozemkového fondu ČR, od počátku roku 2010 do dubna téhož roku byl I. náměstkem ředitele PF ČR. Poté pracoval na pozici náměstka GŘ UZSVM v Praze. V současnosti pracuje jako OSVČ a také je 2. místopředsedou dozorčí rady v Českém Aeroholdingu a.s..

Od roku 1990 byl Jiří Blažek členem ČSL a později KDU-ČSL, posledních 10 let byl předsedou okresní organizace a také po dvě období krajským místopředsedou. Členství v KDU-ČSL ukončil v červnu 2009.

V roce 2009 byl Jiří Blažek zvolen předsedou krajské organizace TOP 09 na Vysočině a svůj post v roce 2011 na krajském sněmu obhájil.

Na 2. celostátním sněmu TOP 09, který se konal ve dnech 22.-23. října 2011 v Hradci Králové, byl znovu zvolen členem výkonného výboru TOP 09.

Je ženatý a má a dvě děti. Jeho zájmy jsou zahrada, myslivost a příroda. Zbylý čas věnuje rodině a rekreačním sportům.

Oslavy znovunabytí svobody na Vysočině

18. 11. 2018
Na mnoha místech Vysočiny si členové TOP 09 společně se spoluobčany připomněli výročí 29 let od znovunabytí svobody.
Číst více

Děkujeme všem voličům za podporu

9. 10. 2018
Děkujeme všem, kteří dali svůj hlas kandidátům TOP 09 v komunálních volbách.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram