Pavera: Chci být dál ambasadorem spolupráce a slušné politiky

20. 11. 2021 | 13:12

(projev kandidáta na místopředsedu strany Herberta Pavery na 7. celostátním sněmu TOP 09)

Hezké a příjemné odpoledne vážená paní předsedkyně, milé delegátky, milí delegáti, milí přátelé,

po dvou letech zde dnes opět stojím, abych se ucházel o váš hlas ve volbách na místopředsedu TOP 09. Vedou mě k tomu dva důvody. Jsem dlouholetým starostou obce Bolatice na Hlučínsku a jsem senátorem, který jako první po Tomáši Czerninovi vytvořil širokou koalici demokratických stran ve volebním obvodu, který není naší baštou. Před třemi lety jsem porazil kandidátku ANO a v obvodu Opava získal velmi silný mandát. To, že spojovat se v koalici demokratických stran má smysl, prokázal v loňských senátních volbách i Tomáš Třetina a Honza Grulich, prokázali jsme to i v krajských volbách a letos jsme to potvrdili i ve volbách do Poslanecké sněmovny. Chtěl bych být i nadále ambasadorem společné myšlenky spolupráce a slušné politiky. Tím druhým důvodem je, že jsem přesvědčen, že ve vedení TOP 09 by měl být i zástupce Moravskoslezského kraje, který patří mezi nejlidnatější, bohužel ne nejkonzervativnější. A já moc děkuji všem, kteří toto před dvěma lety zhodnotili, dali mi důvěru a Moravskoslezský kraj měl svého zástupce ve vedení naší strany.

Chtěl bych také využít dnešní příležitosti k tomu, že bych chtěl poděkovat naší paní předsedkyni Markétě Pekarové Adamové za její skvělou a obětavou práci pro naši stranu i pro naši společnost za poslední dva roky. Chtěl bych poděkovat všem kolegyním a kolegům, ať už v předsednictvu, výkonnému výboru, ale také všem zaměstnancům našeho aparátu a také všem kandidátům, kteří kandidovali. Ti všichni odvedli neskutečnou práci, a i proto jsme měli takové skvělé výsledky.

Krajská organizace TOP 09 MSK v minulosti neměla svého krajského zastupitele, ale i díky návštěvě paní předsedkyně a Mirka Kalouska v našem kraji na jaře loňského roku jsme vytvořili koalici s ODS a máme svého zastupitele a máme i naše členy v krajských komisích a krajských výborech. 

Od loňského března jsem předsedou krajské TOP 09 a mám velkou radost, že stejně jako vám i nám přibývají členové a že máme nesmírně šikovné mladé lidi v TOP týmu, kterých je okolo třiceti. Také mám velkou radost z toho, že táhneme za jeden provaz, vzájemně se podporujeme a vzájemně si i pomáháme.

Vždy jsem byl a budu připravený pracovat pro naši stranu i pro naše členy a všem členům nabízím své bohaté zkušenosti jak z politiky, tak také z řízení samosprávy. A protože jsem byl i učitelem, ředitelem školy, tak i ze školství. Budu se dál velmi rád podílet na tvorbě programu naší strany, tak jako jsem se podílel doposud, ale také se chci zasadit více o větší propagaci politiky do školy mezi žáky a studenty a také o větší informovanost občanů, že svoboda je spojena s odpovědností a právo je spojeno s povinností. 

Milé kolegyně a milí kolegové, budu nesmírně rád, když mi projevíte vaši důvěru a věřím, že pokud budu zvolen, vaši důvěru v příštích dvou letech nezklamu. 

Děkuji vám.

Herbert Pavera, místopředseda TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme