Kučera: Prací v našich regionech posílíme TOP 09

20. 11. 2021 | 13:01

(kandidátský projev Michala Kučery na místopředsedu strany na 7. celostátním sněmu TOP 09)

Vážené dámy, vážení pánové, mílí přátelé, dobrý den,

je to skutečně dobrý den pro nás všechny. Od devátého října se vezeme na vlně euforie vítězství a přiznejme si upřímně, že jsme si ji zasloužili. Nejen kvůli těm dlouhým letům, které jsme strávili v opozici, ale především za obrovské nasazení ve volební kampani. Vím, že my, členové TOP 09, jsme byli mezi těmi tahouny, kteří odmakali kontaktní kampaň, ať už D2D, na ulicích, na stáncích, na náměstích. Naše euforie je proto naprosto oprávněná. Užijme si ji!

Na druhou stranu si musíme být vědomi, že volbami nic nekončí. Naopak, je to startovní čára nového závodu, kde v cíli je silná TOPka se solidním vládním angažmá a pevnými kořeny v regionech. To však od nás zase bude vyžadovat obrovské množství práce. Vidím ji ve dvou oblastech. 

Tím prvním je zúročení pozic, které budou ve vládě a ve sněmovně zastávat naši představitelé – Markéta., Helena. a Vlasta.. Jejich práce bude důležitá pro rozvoj naší země. Pro TOP 09 je stejně tak důležité, aby se o dobrých výsledcích práce našich ministrů dozvěděli občané. Bude to do značné míry na nás, abychom  pomohli jejich práci propagovat. Posílíme tak značku a vliv naší TOP 09. Taková energie ale nemůže téct jednosměrně. A zde vidím druhý, možná důležitější segment práce, která nás čeká.  Jsme, respektive brzo budeme, vládní strana. To je obrovská deviza pro práci našich krajských a komunálních zastupitelů a našich lidí v regionech. Považuji za naprosto nutné, aby skutečnost, že jsme součástí vlády této země, naši členové skutečně pocítili. 

Stojí před námi další volební rok. Kromě voleb do Senátu, jimž se přislíbil usilovně věnovat Tomáš Czernin, a voleb do Zastupitelstva hlavního města Prahy, budou probíhat i volby komunální. Všichni víme, že jsou to volby pro každou stranu klíčové, volby, které ukazují schopnost strany zakořenit v regionech. Jsou to volby, které umožňují našim členům vyprofilovat se, získat politické ostruhy i vnést vlajku TOPky do svých obcí. Ale přiznejme si, že jsou to také volby, které jsou pro TOP 09 velmi složité a těžké, volby, v nichž dlouhodobě pokulháváme. A právě v tom vidím možnost vzájemné synergie účasti na vládě a práce v regionech. Ti z nás, kdo se budou pohybovat ve vládním a sněmovním prostředí, musí teď výrazně podpořit regiony, naslouchat jejich problémům a nabízet pomocnou ruku. Výsledkem může být posílení vlivu na obcích, realizace konkrétních záměrů a ve finále solidní úspěch v komunálních volbách. 

Energie, kterou regiony investovaly do parlamentní kampaně a kterou budou investovat do prezentace naší vládní práce, nesmí skončit v rozzářených úsměvech našich představitelů. Právě naopak. Tato energie se musí do regionů vrátit v podobě konkrétní pomoci a konkrétní podpory tam, kde jsou naši lidé na to připraveni. Teprve potom budeme moci říct, že jsme dlouhodobou, usilovnou práci skutečně zúročili.

Jsem připraven této úlohy se chopit. Budu se zasazovat o to, aby naši lidé v regionech skutečně pocítili, že jsou součástí širokého vládního týmu, součástí vládní TOP 09. Proto si vás dovoluji zdvořile požádat o podporu ve volbě místopředsedy strany.

Děkuji.

Michal Kučera, předseda Ústecké krajské organizace

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme