Gábor: V současné generaci musíme dokázat probudit vlastenectví bez populismu

27. 11. 2017

(projev kandidáta na místopředsedu TOP 09 Františka Gábora na 5. celostátním sněmu TOP 09)

Dobrý den, dámy a pánové,

jmenuji se František Gábor, jsem dlouholetým členem TOP 09, jsem zastupitelem ve městě Liberci a jsem krajským předsedou v Libereckém kraji. Sloužil jsem v naší armádě. V průběhu desetileté služby jsem se zúčastnil v řadách Československého samostatného praporu operací Pouštní bouře a Pouštní štít, jsem tedy válečným veteránem. Dlouhodobě také působím v ČS obci legionářské a byl jsem u vzniku myšlenky důstojné připomínky stého výroční vzniku naší republiky. Myslím si, že to se podařilo.

V současné generaci občanů musíme dokázat probudit a povzbudit zdravého ducha vlastenectví, a to bez populismu a falešných slibů. Neboť není svobody bez pravého vlastenectví, bez lidí připravených tuto svobodu a demokracii hájit, bez vojáků, kteří slouží své zemi a pomáhají budovat bezpečnější svět pro všechny. Pokud dostanu Vaši důvěru, budu se v předsednictvu strany věnovat práci v oblasti obrany a bezpečnosti.

Na závěr mi dovolte několik slov z odkazu našich legionářů: “Věříme, že národ náš, zůstane-li věren ideálům, jež přivedly ho k vítězství, slavně odolá i napříště všem útokům a nebezpečím, půjde nezadržitelně vstříc skvělé budoucnosti. Věříme v demokracii, věříme ve svobodu, ve svobodu na věky.”

František Gábor, krajský předseda TOP 09 v Libereckém kraji

Osobnosti: František Gábor