Tesař: Lidskou sounáležitost neposílíme skrze závist a třídní nenávist

Kandidátský projev Tomáše Tesaře na post v předsednictvu TOP 09

8. 12. 2013

Dobré odpoledne,

Já jsem přečerpal čas předtím, takže se pokusím vyrovnat bilanci. Já možná trochu navážu tam, kde jsem skončil. Já si skutečně myslím, že je třeba pojmenovávat jednotlivé základní kameny toho, na čem je vybudována naše konzervativní politika. Pro práci směrem z vedení dolů, pro práci směrem horizontálním ve straně. Všichni se setkáváme i nad normami, které se řeší v parlamentu. Vždy s takovým pohledem na věc, který by mohl znamenat výhybku směrem trošičku od těch základních atributů. A já se je tady pokusím definovat.

Nástroje, které má konzervativní politika jsou principiální a vlastně velmi jednoduché. Všichni je tak nějak víme. Víme, že chudým nepomůžeme, když zlikvidujeme bohaté. Slabým nepomůžeme likvidací silných. Nezvýšíme příjmy snížením zisků.  Lidskou sounáležitost neposílíme skrze závist a třídní nenávist. Morálku, charakter, odvahu neposílíme, když lidem vezmeme iniciativu a nezávislost. To jsou základní kameny, které byly definovány před stovkami let. Doslova. A tyto metody, které dobře známe z minula a které chtějí dnes mnozí začít opravovat, ničit, to je věc, které se musíme postavit. 

Jistě jste si všimli, že ani můj předchozí nominační projev, který Vám říkám, není projev nominační, je to spíše projev analyticko-politický. Je to záměr. Já bych Vám mohl říkat, že jsem také již 26 let ženatý s jednou ženou, že mé tři děti, které studují, že jsem dvacet let pracoval v soukromém sektoru, který nebyl navázán žádným způsobem na stát, než jsem po dvaceti letech vstoupil do politiky.

Chci Vás přesvědčit o tom, že velmi dobře vím, proč se do toho pouštím a že má motivace je velmi silná. Znám argumenty proč to, co děláme, je dobré a umím je hájit a umím je obhájit. A proto se chci aktivně podílet na tom, aby naše společnost neprošla dalším sebezničujícím cyklem pseudosocialistických experimentů, demontáže parlamentní demokracie a také návratu lidí, kteří si před listopadem 89 užívali privilegií na úkor svobody druhých.  

Chci, aby bylo jasné, chci, aby to bylo zřetelné, a považuji za důležité to opakovat. Pokud mi dáte důvěru, budu velmi intenzivně pracovat, aby tyto principy byly obsahem naší každodenní politiky.

Děkuji.

Protože jsem se již jednou vzdal, potvrzuji, že teď se kandidatury nevzdávám. 

Tomáš Tesař
kandidát do předsednictva TOP 09

V Praze 8. 12. 2013

Štítky
Osobnosti: Tomáš Tesař
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme