Vyjádření místopředsedkyně PS PČR JUDr. Vlasty Parkanové k dnešnímu zasedání VOB

4. 3. 2011

Na jednání Výboru pro obranu a bezpečnost, na kterém vystoupil bývalý ředitel Vojenského zpravodajství, jsem nebyla pozvána. Na zasedání výboru měl pan Krejčík hovořit o armádních zakázkách, ve skutečnosti však podle mých informací hovořil o materiálu, který se týkal jeho působení v čele Vojenského zpravodajství, tento materiál napsali a podepsali jeho bezprostřední podřízení a svědčil o významném zneužívání funkce ředitele zpravodajství osobou pana Krejčíka.

Pan Krejčík později na funkci ředitele zpravodajství rezignoval sám. Předmětný materiál byl vytvořen na základě poznatků šesti nejbližších spolupracovníků pana Krejčíka, kteří jeho pravdivost potvrdili svými podpisy. Já osobně jsem na jeho obsah neměla žádný vliv. Pan Krejčík se podle tohoto materiálu zapojil do mocenských bojů uvnitř ministerstva a ve prospěch jedné skupiny sháněl kompromitující materiály proti druhé. Takovou činnost jsem považovala za naprosto nepřijatelnou a neslučitelnou s funkcí ředitele demokratické tajné služby.

K armádním zakázkám pan Krejčík podle mých informací nesdělil žádný nový poznatek. Zasedání výboru pouze využil k obhajobě své vlastní osoby. V této souvislosti nerozumím tomu, proč mě výbor hlasy opozičních poslanců vyzval k odstoupení, a samozřejmě, že o této možnosti vůbec neuvažuji.

Vlasta Parkanová
poslankyně
Štítky
Osobnosti: Vlasta Parkanová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme