Vize 2030: 8804 km, 36 hodin diskusí, 2000 zájemců. Děkujeme!

27. 4. 2017

Roadshow Vize 2030, se kterou TOP 09 poprvé vyjela do krajů v únoru, tento týden skončila diskusí na Vysočině. Stejně jako v jiných krajích přišly v Jihlavě debatovat o budoucnosti České republiky s politiky TOP 09 stovky lidí. Vizi úspěšné země – odolné společnosti prezentovalo na 15 setkáních ve všech 14 krajských městech během dvou měsíců 13 mluvčích.

"Vizionář by měl být každý, pokud si uvědomí současnou situaci ve světě. Za uplynulých 13 let se naše životy změnily k nepoznání. Do roku 2030 zbývají pouze tři volební období, a my chceme být připraveni," řekl první místopředseda TOP 09 a mluvčí Vize pro oblast zahraniční politiky Marek Ženíšek.

Zájem o roadshow k Vizi byl nečekaně vysoký. Diskutovat o tom, jak by mohl vypadat život v České republice za 13 let, přišly více než 2 tisíce většinou mladých lidí. Debaty v krajích, které TOP 09 vysílala živě na své facebookové stránce, sledovali uživatelé téměř 150tisíckrát. Největší dosah měl stream diskuse z Prahy, který sledovalo až 80 tisíc lidí. Na sociálních sítích lidé také aktivně reagovali. Živá vysílání k Vizi měla 9 234 komentářů nebo sdílení.  Zaujaly také elektromobily Tesla, které si jako auta budoucnosti TOP 09 vybrala pro cesty a představování Vize ve všech krajích.

Na naši Vizi 2030 máme velmi pozitivní ohlasy. Vize je živý materiál, a proto chceme vědět, co si o ní lidé myslí a chceme ji podle jejich představ upravit,“ řekla Markéta Pekarová Adamová, místopředsedkyně TOP 09 a odborná garantka kapitoly Vize Sociálně soudržná společnost.

Právě z Vize totiž vznikne také letošní program TOP 09 pro volby do Poslanecké sněmovny. Ten bude nabízet voličům první třetinu představ Vize 2030. A zohlední také náměty, které během 36 hodin diskusí po celé zemi zazněly. „Chtěli bychom poděkovat všem, kteří za námi přišli diskutovat a projevili zájem o svoji budoucnost i odpovědnost za ni. Díky jejich názorům bude náš program do sněmovních voleb bohatší,“ dodává předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Jakub Hnát, tiskový mluvčí TOP 09

Praha 27. dubna 2017