TOP 09 zahájila Ustavující celostátní sněm

27. 11. 2009 | 19:09

„Vítám, že jsme se v tak hojném počtu sešli," zahájil první den jednání Ustavujícího celostátního sněmu TOP 09 předseda přípravného výboru Karel Schwarzenberg. „Věřím, že jsme společnost, která ví, co chce. Tedy změnu dusného ovzduší v české politice. Nejsme tady pro funkce, ale pro zásady," dodal.

Prvního dne jednání se zúčastnilo všech 167 delegátů, kteří mimo jiné schválili stanovy TOP 09 a zprávu o činnosti přípravného výboru TOP 09. Ustanovení nové politické strany TOP 09 vyvrcholí druhý jednací den sněmu, kdy budou navoleny všechny celostátní orgány sněmu.
K informování o průběhu sněmu využívá TOP 09 nejen tradičních, ale i nových komunikačních nástrojů. „Jako mladá strana plně sázíme na využívání moderních prostředků při komunikaci s veřejností. Digitální technologie nám pomáhají i při registraci delegátů a vydávání hlasovacích lístků," uvedl generální sekretář TOP 09 Václav Kubata. Aktuální dění na sněmu může kdokoliv sledovat online na webových stránkách TOP 09. Na sociální síti Facebook, kde je TOP 09 se svými 15.500 fanoušky nejúspěšnější z politických stran u nás, byly již zveřejněny zajímavé informace z příprav sněmu. Nyní se zde objevují aktuální reportáže stejně jako na serveru Twitter. Určitě nejzajímavější perličky ze sněmu TOP 09 mohou lidé nalézt na YouTube, kde se během soboty objeví například neformální rozhovory s politiky TOP 09, členy organizačního štábu či pohled do zákulisí sněmu.

Tiskové oddělení TOP 09

Jan Jakob