TOP 09 žádá ODS, aby nehazardovala s důvěrou pražských voličů

Prohlášení předsednictva TOP 09

2. 11. 2010

Komunální volby v Praze jasně prokázaly většinovou vůli voličů. Občané si přejí správu pravicovými politickými subjekty. Současně si jasně přejí ukončit dosavadní styl komunální politiky, který připravil pražskou radnici o věrohodnost a důstojnost.

TOP 09 se jako vítěz voleb řídila tímto vzkazem voličů a dala proto jasnou nabídku přirozenému koaličnímu partnerovi – ODS. Z jednání předáků pražské organizace ODS však nabýváme přesvědčení, že její prioritou není změna stylu politiky, ale udržení dosavadního kartelu moci ve prospěch podnikatelských skupin napojených na ODS a ČSSD. Předsednictvo TOP 09 proto zdvořile žádá předsedu ODS Petra Nečase, aby zasáhl. On byl hlavní tváří komunálních voleb v Praze, jemu velká část voličů uvěřila, že chování ODS se opravdu změní. Nemůže teď proto odmítat hlavní odpovědnost za tak zásadní politické rozhodnutí, jakým je složení koalice v Praze. Vedení TOP 09 se této odpovědnosti rovněž nezříká. Navrhuje proto ODS, aby zásadní koaliční jednání o pražské radnici probíhala za účasti předsedů a 1. místopředsedů obou stran. Dokážeme tak společně veřejnosti, že naše strany jsou konsolidované a akceschopné subjekty, schopné hovořit jedním hlasem – hlasem dohody.

Síla pravicových voličů v hlavním městě představuje důležitou podporu reforem. Tu podporu, které se Petr Nečas ve volební kampani tolik dovolával. Předsednictvo TOP 09 proto žádá vedení ODS, aby s důvěrou těchto voličů nehazardovalo.

Karel Schwarzenberg
předseda TOP 09
V Praze 2. listopadu 2010
Galerie
Štítky
Osobnosti: Karel Schwarzenberg
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme