TOP 09: Vláda nezajistila slíbené peníze na mzdy v sociálních službách

18. 7. 2017

Výdělky v sociálních službách jsou nízké a TOP 09 k jejich zvýšení vyzývá vládu již dlouhodobě. Podle vládního nařízení měly mzdy a platy v sociálních službách stoupnout od července až o 23 procent. Ministryně Marksová však neuvolnila pro tento účel dostatečné finance. Krajům tak nyní chybí na mzdy v sociálních službách stamiliony korun. TOP 09 vyzývá vládu, aby peníze krajům neprodleně doplnila. 

„Ministryně Marksová se hrdě hlásí k tomu, že na vládě prosadila zvýšení platů. Neříká ale už, že na ono zvýšení platů neposlala dost peněz,“ říká místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Nastalou situací se zabýval již sněmovní výbor pro sociální politiku, jehož je Markéta Pekarová Adamová členkou. Ten vyzval ministryni Marksovou, aby do 24. července informovala, jak bude problém s dofinancováním řešit.

 „Opět jsme svědky toho, jak to vláda se svými sliby myslí upřímně. Nejedná se o první případ, kdy vláda něco slíbila a teprve posléze se začala zajímat o to, jak svým závazkům dostát. Stejná situace nastala při zvyšování výdělků pro řidiče autobusu,“ míní poslankyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. „Považuji za značně nezodpovědné něco zaměstnancům závazně slíbit a pak nedodržet. Vyzýváme vládu, aby v této věci nepolitikařila, ale neprodleně splnila své sliby,“ dodává Markéta Pekarová Adamová.

Miroslav Hlaváč, zástupce tiskového mluvčího TOP 09

Praha 18. července 2017

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme