TOP 09 schválila koaliční smlouvu

12. 7. 2010

Výkonný výbor TOP 09, tedy nejvyšší stranický orgán mezi sněmy, jednomyslně schválil Koaliční smlouvu o vytvoření koalice rozpočtové odpovědnosti, vlády práva a boje proti korupci mezi Občanskou demokratickou stranou, stranou TOP 09 a stranou Věci veřejné.

„Koaliční smlouvu jsme plně podpořili. Je to jedinečná možnost, jak pomoci této zemi,“ řekl předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. „Koaliční smlouvu podpořilo jednomyslně všech 35 přítomných členů Výkonného výboru TOP 09,“ upřesnil 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. „Bereme to jako závazek, že budou všechny tři koaliční strany prosazovat jeden program a to ten, který je obsahem koaliční dohody,“ dodal Miroslav Kalousek.

„Celostátní výbor hnutí Starostové a nezávislí na dnešním jednání koaliční smlouvu také jednomyslně podpořil. Jsme přesvědčení, že proreformní vláda prospěje nejen lidem na venkově,“ uvedl předseda hnutí Starostové a nezávislí Petr Gazdík.

Výkonný výbor také schválil hospodárné rozpočty na podzimní volební kampaně TOP 09 k senátním, magistrátním a komunálním volbám. Všichni kandidáti do Senátu za TOP 09 budou představeni po příštím jednání Výkonného výboru TOP 09.

Jan Jakob
tiskový odbor TOP 09