TOP 09 představila kompletní kandidátní listiny

25. 8. 2009

TOP 09 na svých webových stránkách zveřejnila krajské kandidátní listiny. K dnešnímu dni byly všechny seznamy kandidátů odevzdány na příslušné krajské úřady. „Jsme velmi rádi, že můžeme na našich kandidátkách voličům představit zkušené lidi s dlouholetou praxí ve svém oboru. Hnutí Starostů a nezávislých naši kandidátku doplnilo o kvalitní lidi z komunální politiky,“ uvedl ke zveřejnění kandidátů Karel Schwarzenberg, předseda strany TOP 09.

Do čela kandidátek byly nominované jak známé tváře z české politiky Karel Schwarzenberg, lídr Prahy, nebo Miroslav Kalousek jednička ve Středočeském kraji, tak významné osobnosti z našich krajů například Anna Putnová, děkanka FP VUT v Brně, za Jihomoravský kraj či Ladislav Jirků, rektor Vysoké školy polytechnické v Jihlavě, za kraj Vysočina. Kandidovat bude i Petr Gazdík, předseda hnutí Starostové a nezávislí, který uvedl: „Velmi si vážím toho, že mohu vést kandidátní listinu TOP 09 ve Zlínském kraji. Těším se, že budeme společně s kolegy prosazovat naše programové priority.“

Za TOP 09 kandiduje 78 žen, z toho jsou 3 v čele kandidátních listin. Strana představí také velký počet mladých lidí do 40 let přesně 78. Dále je 137 lidí členem TOP 09, dalších 21 pochází z hnutí Starostové a nezávislí a 207 bezpartijních včetně mnoha starostů (příznivců hnutí Starostové a nezávislí).

Ing. Jakub Haas
mediální koordinátor TOP 09