TOP 09 podporuje kandidatury Zuzany Lapčíkové do Senátu

TOP 09 podporuje známou hudebnici Zuzanu Lapčíkovou, která se stala společnou kandidátkou pro doplňovací senátní volby na Zlínsku za hnutí Starostové a nezávislí (STAN) a Zlínské hnutí nezávislých.

26. 11. 2013

„Paní Lapčíková je v regionu velmi známá a populární. Je nám ctí ji podpořit," přihlásil se k podpoře senátní kandidatury krajský předseda TOP 09 Vlastislav Navrátil.

„Touto nominací dáváme najevo, že nám nejde jen o problémy měst a obcí, ale také o další hodnoty a změnu politiky. Zuzana Lapčíková představuje nabídku pro všechny voliče, kteří si přejí, aby je v Praze zastupovala silná osobnost z regionu," oznámil nominaci krajský předseda STAN Josef Zicha.

Paní Lapčíková je nominována starostovským hnutím a kandiduje za koalici, kterou tvoří dále Zlínské hnutí nezávislých.

Hudebnice Lapčíková pochází z Topolné a chce se zasadit například o ochranu a rozvoj lidových tradic do zákona o regionálním rozvoji a změnit autorský zákon, který paradoxně podle hudebnice Lapčíkové mnohdy rozvoji folklórních aktivit brání. Mezi další zákony, které by podle Lapčíkové zasluhovaly změnu, řadí byrokratický a diskriminační stavební zákon, který komplikuje stavební činnost u řady drobných staveb, jež vznikají právě na venkově. Posvítit si hodlá i na odměňování představitelů státu v různých orgánech a podnicích.

Starostové a nezávislí, tiskové oddělení TOP 09

V Praze 26. 11. 2013