TOP 09 podporuje do Senátu Ivana Gabala

10. 9. 2018

TOP 09 podporuje ve volbách do Senátu ve volebním obvodu č. 26 (Praha 2 a Praha 3) sociologa, bývalého poslance a jednoho ze zakladatelů Občanského fóra Ivana Gabala.

„Ivan Gabal je člověk, kterého s TOP 09 pojí řada společných hodnot. Jako jeden ze zakladatelů Občanského fóra se vždy zasazoval o svobodu slova a v Senátu chce prosazovat prozápadní směřování naší země s pevným zakotvením v Evropské unii a NATO. Proto jsme se jej rozhodli v TOP 09 podpořit. Je dalším z kandidátů, na jejichž podpoře se shodlo více demokratických stran, což nás velmi těší. Volby do Senátu budou klíčové, je nezbytné se spojovat a nehrát každý na svém písečku, aby Senát neovládli populisté,“ říká první místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Mezi priority programu Ivana Gabala patří prozápadní směřování zahraniční politiky, rozvoj Prahy s důrazem na ochranu životního prostředí a zvládnutí dopadů klimatické změny.

„Podpora TOP 09 je pro mne důležitá, protože mne její poslanci znají z práce v poslanecké sněmovně, jakkoli jsme stáli na různých stranách koalice a opozice. Karel Schwarzenberg býval můj šéf v týmu prezidenta Havla. Dnes spolupracujeme na poslaneckém návrhu zavedení korespondenční volby ze zahraničí, a zejména máme společný pohled na postavení ČR v EU a NATO, obdobně také vidíme i vývoj hlavního města Prahy. Proto mne perspektiva další spolupráce těší a zajímá. Děkuji za ni,“ uvedl kandidát do Senátu Ivan Gabal.

Lenka Brandtová, tisková mluvčí TOP 09

Praha 10. září 2018

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme