TOP 09: Nezávislost České televize musíme bránit

17. 10. 2019

Sněmovna dnes projednává výroční zprávy České televize. TOP 09 pokládá nezávislá veřejnoprávní média za jeden ze základních pilířů demokratické společnosti a považuje za nesmírně důležité podpořit nezávislost médií zejména v současné době, kdy jsou veřejnoprávní média pod velkým tlakem politiků.

„Při projednávání výročních zpráv České televize se může objevit snaha omezit nezávislost této veřejnoprávní instituce, a to nelze v žádném případě dopustit. Jestli nám záleží na demokracii v této zemi, musíme nezávislost České televize bránit, i když se nám nemusí líbit všechny reportáže, které o nás natočí,“ uvedl Miroslav Kalousek, předseda poslaneckého klubu TOP 09.

„Veřejnoprávní média jsou v každé svobodné zemi jedním ze základních pilířů demokracie, protože novináři plní úlohu kontroly mocných. Těm jsou trnem v oku a tlak na tato média roste. Chceme, aby výroční zprávy České televize byly již konečně Sněmovnou schváleny a tlak, který je prostřednictvím oddalování tohoto hlasování utvářen, tak skončil,“ dodala první místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Lenka Brandtová, tisková mluvčí TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme