TOP 09 má ve vedení města Hradce Králové náměstka a další dva radní

29. 12. 2010

TOP 09 má v radě města Hradce Králové tři své zástupce: Lenku Jaklovou, Richarda Nádvorníka a Jindřicha Vedlicha, který byl současně pětadvaceti zastupiteli zvolen jako druhý statutární zástupce nově zvoleného primátora Zdeňka Finka (HDK). V gesci bude mít rozvoj města, investice a dotace.

„Oblast rozvoje města byla a je občany pozorně sledována a v minulosti byla hodnocena poněkud rozporuplně. Hlavním přínosem nové strany v koalici – naší TOP 09 - je, aby do této sféry byla vnesena především transparentnost, slušnost a komunikace s občany prostřednictvím komisí místních samospráv,“ uvedl náměstek Jindřich Vedlich a dodal: „O těchto záležitostech, které se dotýkají zájmu celé královéhradecké veřejnosti, je třeba diskutovat v co nejširším spektru bez ohledu na politickou příslušnost.“

TOP 09 před včerejším jednáním zastupitelstva podepsala rámcovou koaliční dohodu se svými partnery z HDK, ODS, VPM a Doma v Hradci o hlasování tzv. středopravé koalice.

„Intenzivním vyjednáváním se nám podařilo dosáhnout především více než 50-ti procentní personální obměny v Radě města Hradce Králové oproti minulému období a další zásadní záležitosti,“ uvedl vyjednavač Zdeněk Harapát, předseda krajské organizace TOP 09

TOP 09 tak udělala všechno pro to, aby splnila mandát svých voličů, požadujících energickou obnovu politiky ve městě. Ve svém volebním programu jim slíbila „to pravé pro Hradec Králové“, tedy především změnu v politickém stylu vedení města.

„Usilovali jsme o vytvoření dělného týmu, který bude schopen spolupracovat a který bude kvalitně řídit téměř stotisícové město po celou dobu 4 let,“ uvedl Zdeněk Harapát.

Mgr. Zdenka Hanyšová Celá
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme