TOP 09 má kompletní kandidáty pro Senát

5. 8. 2014

TOP 09 společně s hnutím Starostové a nezávislí nabídne voličům 22 kandidátů do Senátu. V dalších pěti obvodech strany podpoří kandidáty ODS. Kompletní kandidátky dnes jejich zástupci odevzdali ministerstvu vnitra.

Podzimní volby završí supervolební rok. Volby sice tentokrát nebyly v jednom kalendářním roce, ale fakticky mnohde jdou lidé během 12 měsíců volit už počtvrté. V pětici obvodů - Louny, Olomouc, Uherské Hradiště, Znojmo a Karviná, TOP 09 podpoří pravicové kandidáty Občanské demokratické strany.

„Naše kampaň bude v každém případě kontaktní. Jsme si jisti, že dané slovo přesvědčí voliče víc než stovky reklamních ploch. Bude racionální, šetrná a pevně doufám, že si také zachová tu nezbytnou špetku humoru,“ říká volební manažer TOP 09 Jaroslav Poláček.

V jednotlivých obvodech se kampaň kandidátů bude lišit podle jejich osobnosti, zaměření a regionu. "Jednotícím prvkem senátní kampaně bude grafika a symbol - mapový špendlík s vyobrazením Karla Schwarzenberga. Jdeme takovou cestou, abychom dosáhli maximální synergie ve volbách komunálních i senátních," dodal Poláček.

TOP 09 chce podpořit senátní volby částkou 6,4 milionů korun, další peníze do kampaně vloží sami kandidáti. Mezi kandidáty jsou například aktivní komunální politici, šéf horské služby, odborník na globální změny, známý písničkář, politolog nebo propagátorka cvičení Pilates v Česku. Průměrný věk kandidátů TOP 09 je 51,6 let. Celkem 20 z 22 kandidátů TOP 09 má vysokoškolský titul.

Více informací naleznete ZDE.

Martina Macková, tiskové oddělení TOP 09

5. 8. 2014