TOP 09: Lidská práva nám nejsou lhostejná, tibetské vlajky vyvěsí desítky radnic a úřadů

8. 3. 2019

Stejně jako každý rok se politici TOP 09 rozhodli podpořit ochranu lidských práv. Tibetská vlajka, jako symbol ochrany lidských práv, ode dneška visí z oken poslaneckého klubu TOP 09 ve Sněmovně. K akci Vlajka pro Tibet se připojí také desítky radnic, na kterých má TOP 09 zastupitele, radní či starosty. Poprvé v historii zavlaje tibetská vlajka na Sněžce. Výstupu na nejvyšší horu Česka, který se koná 9. března, se zúčastní první místopředseda Senátu Jiří Růžička.

„Dnes jsme s kolegy Helenou Langšádlovou a Dominikem Ferim tradičně vyvěsili z oken poslaneckého klubu TOP 09 tibetskou vlajku. Není to jen podpora Tibetu, ale všech lidí, kterým jsou v jejich zemích upírána lidská práva a svobody. Vážíme si všech lidí, kteří se dnes nebo v neděli 10. března, kdy uplyne 60 let od povstání Tibeťanů proti čínské okupaci Tibetu, zachovají stejně,“ uvedla Markéta Pekarová Adamová, první místopředsedkyně TOP 09.

Tibetskou vlajku vyvěsí také s podporou politiků TOP 09 radnice například v Praze (11 městských částí) včetně magistrátu, v Brně – Židenice, v Brně – Černovice, v Plzni, v Pardubicích, v Děčíně, v Lounech, v Novém Bydžově, v Jihlavě, v Havlíčkově Brodě, v Jeseníku, v Kroměříži, v Pardubicích, krajský úřad v Hradci Králové a v mnoha dalších městech a obcích.

Lenka Brandtová, tisková mluvčí TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme