TOP 09 chce přivést k politice nové lidi. Strana rozjíždí projekt Jsem TOP

15. 4. 2015

Ojedinělý projekt by měl přitáhnout k politice zcela nové osobnosti. Pokusí se totiž odpovědět na základní otázku: Proč by lidé v dnešní době měli být v politice aktivní. „Musíme si uvědomit, že každý z nás má odpovědnost za tuto zemi. Chtěl bych, aby lidé, kteří jdou do politiky, nebyli zklamáni. Přeci je jasné, že každý je v politice několikrát zklamán. Jenom to člověka nesmí odradit. Ani porážka, jen tak lze něčeho dosáhnout,“ říká předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Nový projekt „Jsem TOP“ by ve výsledku měl více propojit skupinu členů a podporovatelů strany. Ze zhruba stovky autentických výpovědí s různými důvody, proč lidé vstoupili aktivně do politiky a stali se členy politické strany, strana vybere nejzajímavější odpovědi. Ty pak vytvoří páteř samotné kampaně. A ukáží na další osobnosti, které TOP 09 zastupují v regionech.

„Všechny politické strany potřebují více aktivních členů. Lidé jsou totiž to nejcennější, co každá politická strana má. I proto jsme chtěli vědět, proč se politicky aktivní lidé rozhodli právě pro TOP 09. Od Karla Schwarzenberga nebo Miroslava Kalouska jsme to slyšeli mnohokrát. Věříme, že oni samotní i odpovědi dalších zajímavých osobností z TOP 09, mohou být inspirací pro ostatní, kteří možná začnou přemýšlet o aktivnějším zapojení se do práce v TOP 09,“ říká volební manažer Jaroslav Poláček.

V současnosti má TOP 09 3 560 členů a eviduje přes 13 197 podporovatelů. S těmi už dnes TOP 09 spolupracuje ve zcela konkrétních tématech na portálu MY.TOP a nabízí jim také zapojení do odborných diskusních skupin. Právě mezi nimi, ale také mezi nestraníky, kteří za TOP 09 už kandidovali ve volbách, by se chtěla pokusit získat nové členy a osobnosti pro svoji budoucí politiku.

Martina Macková, tisková mluvčí TOP 09

Praha 15. dubna 2015

Přílohy
PDF TOP 09 chce přivést k politice nové lidi. Strana rozjíždí projekt Jsem TOP.pdf (118.7 kB)
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme