TOP 09: Čekáme na výsledky voleb

11. 10. 2014

V pražském hotelu Dorint Don Giovanni na Vinohradské třídě se po 13. hodině sešel volební štáb, aby čekal na výsledky voleb do zastupitelstev obcí a do Senátu. 

„Věříme v dobrý výsledek ve městech a samozřejmě nám záleží na výsledku v Praze, kde bychom rádi obhájili prvenství... Doufám, že si udržíme pozice, které jsme získali v komunálních volbách před čtyřmi lety,“ řekl po příchodu na štáb první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Postupně také dorazili předseda Karel Schwarzenberg, místopředsedkyně Helena Langšádlová, místopředsedové Marek Ženíšek a František Laudát i lídr kandidátky na primátora hlavního města Prahy Tomáš Hudeček. Také přišli europoslanec za TOP 09 Jaromír Štětina, kandidáti do Senátu Michaela Vojtová, Martin Bursík, Pavel Kárník, předseda krajské organizace hl. města Prahy Jiří Vávra, lídryně v komunálních volbách na Praze Pavlina Hájková a jiní.

„Neúspěch by byl, kdybychom podstatně ztratili oproti minulým volbám... Situace se změnila a bojovat proti velkým penězům je složité. Tyto volby jsou referendem o demokratických stranách proti stranám vůdcovského typu,“ řekl v České televizi předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

„Byla to extrémně vyhrocená kampaň a zřejmě nejvíce radikální, která kdy v Praze byla... Byl bych spokojený s takovým volebním výsledkem, který by nám zajistil, že budeme hlavní vyjednávací silou pro vyjednávání o koalici,“ uvedl Tomáš Hudeček.

Držte nám palce!

Martina Týblová, tisková mluvčí TOP 09

11. 10. 2014

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme