TOP 09: Ať VV přesvědčí veřejnost, že jejich financování je čisté

15. 5. 2011

Na mimořádném zasedání Poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové a předsednictev TOP 09 a STAN bylo usneseno následující:

TOP 09 a Starostové žádají své koaliční vyjednavače, aby důrazně vyzvali zástupce Věcí veřejných ke zveřejnění veškerých dokladů o účetnictví a financování jejich strany za rok 2010 a věrohodnou prezentaci transparentního financování volební kampaně i provozu strany. Věci veřejné musí veřejnost přesvědčit, že na jejich vlastním financování neleží žádný stín. Ulpí-li na kterékoli z koaličních stran podezření z netransparentního financování stranické činnosti, jsou veškerá prohlášení o protikorupční strategii vlády jen komickou karikaturou.

TOP 09 a Starostové se kloní k pokračování koaliční spolupráce. Očekávají však, že Věci veřejné upustí od svého současného politického stylu „opozice v koalici“ a budou podporovat klíčové reformní návrhy z dílny ministra zdravotnictví, ministra práce a sociálních věcí a ministra financí, které vycházejí z programového prohlášení společné vlády.

Alžběta Plívová
mluvčí TOP 09