TOP 09 a Starostové: Děkujeme voličům za hlasy

Děkujeme všem zodpovědným, samostatným, odvážným, schopným, pracovitým, poctivým, chytrým, sebevědomým lidem, kteří přišli k volbám a zodpovědně se zapojili do rozhodování o tom, kdo se bude podílet na vedení krajů a na práci Senátu.

13. 10. 2012

Volby, které určily rozložení sil v krajských zastupitelstvech a v třetině Senátu na následující čtyři roky, potvrdily pozici TOP 09 jako standardní politické strany se zastoupením na všech úrovních. Výsledky krajských voleb budou oficiální v neděli ráno, ale předběžně sečtené hlasy jasně ukazují, že kandidáti TOP 09 a Starostové získali mandát ve většině krajů.

„U voleb do krajského zastupitelstva mají výhodu ti, kteří tam již jsou a mohou prokázat výsledky své práce. My jsme v krajích nebyli zastoupeni, takže nás lidé posuzují podle celostátní práce. Očekával jsem, že to dopadne podobně. Každý vítá, že se šetří, ale nemá rád, když se to dotkne právě jeho. Samozřejmě jsme také dělali chyby,“ řekl předseda Karel Schwarzenberg a dodal: „Doufám, že v příštích volbách zase uspějeme.“

Výsledky voleb do Senátu potvrdily, že do druhého kola postoupili dva kandidáti podporovaní TOP 09 a STAN. Úspěšní ve svých obvodech byli Luděk Jeništa (Benešov, obvod č. 41) a Jiří Šesták (České Budějovice, obvod č. 14).

 „Cítím určité uspokojení z dovršení budování strany. Jsme po pouhých třech letech od založení pevně zakotveni na republikové i regionální úrovni,“ řekl 1. místopředseda strany Miroslav Kalousek.

TOP 09 se letos zúčastnila krajských voleb vůbec poprvé. Kandidovala ve všech 13 krajích a společně se Starosty postavila a podporovala kandidáty do Senátu ve 22 obvodech.

Alžběta Plívová
tisková mluvčí TOP 09

V Praze 13. 10. 2012

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme