TOP 09 a ODS kandidují společně v Pardubickém kraji

11. 3. 2020

TOP 09 a ODS se dohodly na společné kandidátce v Pardubickém kraji. Koaliční kandidátka ponese název ODS a TOP 09.  Lídrem kandidátky bude senátor Michal Kortyš (ODS), za TOP 09 bude lídrem bývalý poslanec, lékař Jiří Skalický.

„Jsem velmi ráda, že mohu představit společný projekt dvou jasně pravicových stran TOP 09 a ODS v Pardubickém kraji. Jsem přesvědčena, že voliči ocení naši snahu spojovat programově blízké demokratické strany. Koalice nabízí voličům kandidáty se zkušenostmi a erudicí, kteří jsou zárukou dobrého fungování kraje pro občany. Já sama z Pardubického kraje pocházím a vnímám jako zásadní priority dopravu, kvalitu školství i boj se suchem,“ říká předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Často mluvím o tom, že roky 2020 a 2021 budou roky změny. Čekají nás totiž krajské a sněmovní volby, které mohou změnit Českou republiku a dát naší zemi nový impuls. Jsme na dobré cestě. Uzavíráme koalici s TOP 09 pro krajské volby v Pardubickém kraji. Naše kandidátka bude složená ze silných osobností, nabídneme rozumný program. Mám radost, že v čele kandidátky stojí úspěšný komunální politik a senátor, Michal Kortyš. Má šanci uspět a stát se hejtmanem. Žádný hlas lidí, kteří jsou zodpovědní, pracují, starají se o rodinu, žádný hlas těchto lidí nesmí propadnout. Proto jsem rád, že se nám v Pardubickém kraji podařilo tuto koalici vytvořit,“ vysvětluje předseda ODS Petr Fiala.

„Jsem moc rád, že jsme se dohodli na spolupráci před krajskými volbami. Na spoustu výzev, které náš kraj čekají, máme podobný pohled a já jsem přesvědčen, že díky této spolupráci se jim dokážeme postavit ještě lépe než dosud. Politiku jsem vždycky dělal proto, aby se věci v kraji, kde bydlím, posouvaly kupředu, a proto jsem byl navržen a zvolen do pozice lídra v krajských volbách. Nyní jsem připraven společně s partnery z TOP 09 udělat všechno pro co nejlepší volební výsledek. V tomto volebním období se ODS povedlo v rámci našeho kraje nastartovat spoustu dobrých věcí a já jsem přesvědčen, že se nám na ně podaří navázat,“ říká lídr společné kandidátky Michal Kortyš.

„Velmi mě těší, že vzniká koalice dvou stran, které si jsou programově i hodnotově blízké. Není to žádný účelový slepenec, ale logické předvolební spojení pravicových partnerů. Věřím, že i pro voliče bude tato koalice čitelná a předvídatelná a usnadní jim rozhodování v krajských volbách. Naše koaliční spolupráce má velkou sílu. Jsem přesvědčen, že se nám díky ní podaří prosadit změny v oblastech, které Pardubický kraj dlouhodobě trápí. Na mysli mám změny zejména v oblastech dopravy, zdravotnictví, následné péče i sociálních služeb," říká lídr TOP 09 na společné kandidátce, Jiří Skalický.

Vladan Vaněk, tiskový mluvčí TOP 09