TOP 09 a KDU-ČSL jdou společně do voleb v Libereckém kraji

3. 3. 2020

TOP 09 a KDU-ČSL se dohodly na společné kandidátce v Libereckém kraji. Koaliční kandidátka ponese název „Společně pro Liberecký kraj“, lídrem kandidátky bude vedoucí CHKO Český ráj Jiří Klápště (TOP 09), dvojkou kandidátky pak předseda krajské organizace KDU-ČSL Štěpán Matek.

„V Libereckém kraji se nám podařilo vytvořit kvalitní kandidátku, na které se spojili politici TOP 09, KDU-ČSL i výrazné, nezávislé osobnosti jako je například náměstek primátora Liberce, pan Šolc. Už při svém zvolení předsedkyní jsem avizovala, že jednou z mých priorit bude spojování demokratických stran a velmi mě těší, že tato snaha přináší konkrétní výsledky,“ říká předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Jsem rád, že v Libereckem kraji se daří hledat společné synergie a spolupráci. KDU-ČSL má zájem na dalším rozvoji Libereckého kraje, a proto chceme společně s TOP 09 uspět v krajských volbách. Jsme stranou, která má v ČR nejvíce starostů a komunálních politiků ze všech politických stran a chceme tyto zkušenosti a důvěru přenést i na krajskou úroveň. Chceme přispět k lepšímu životnímu prostředí, ochraně vody a půdy. Nebo také podpoře lepší dopravní infrastruktury, či kvalitním sociálním službám, zdravotnictví a školství. To jsou oblasti, kde kraje mají gesci a nástroje, jak tyto oblasti zlepšit a rozvíjet,“ konstatoval Marian Jurečka, předseda KDU-ČSL.

„Čelíme stále narůstajícím problémům, které jsou způsobeny změnou klimatu. Sucho, vlny veder, nedostatek pitné vody, to jsou aktuální témata, která je třeba řešit, aby Liberecký kraj zůstal i nadále tak dobrým místem pro život, jak tomu bylo doposud. Spojili jsme v této situaci síly a jsem rád, že svými znalostmi a pracovními zkušenostmi mohu přispět ke společnému cíli, kterým je kvalitní život v Libereckém kraji pro nás i budoucí generace," říká lídr kandidátky, Jiří Klápště (TOP 09).

Jsem rád, že v dnešní době, kdy se tříští politické spektrum, jsme našli partnera v parlamentní straně. Vážím si lidské i programové shody a těším se na spolupráci. Věřím, že představíme voličům v Libereckém kraji silnou alternativu s volebním programem, jehož hlavní prioritou bude občan Libereckého kraje,“ uvádí Štěpán Matek, předseda krajské organizace KDU-ČSL.

„Je vždy lepší spojovat než rozdělovat, spolupráce demokratického středu má smysl,“ dodává trojka kandidátky Jiří Šolc, náměstek primátora Liberce.

Pořadí první pětky kandidátky
poř.  jméno  povolání  členství