Spot TOP 09: Kašlete, ale ne na Evropu

Pamatujete si ještě? Chtěli jsme patřit do Evropy a bylo nás tehdy 3,5 milionu. V referendu v roce 2003 se PRO vstup do EU vyslovilo 77 procent lidí. Dnes, když dluhová krize otřásla důvěrou Evropanů, ztrácí podle průzkumu nejrychleji iluze Francouzi, ale také mezi Němci oproti loňsku lidí podporujících evropskou myšlenku ubylo. V Česku jako v jediné ze zkoumaných zemí se počet lidí, kteří jí věří, zvýšil, a to o čtyři procenta!

5. 5. 2014

Možná by nás mohlo být víc než 34 procent, kdo věří Evropě, kdybychom nevěřili mnohým tzv. Euromýtům. A také občas přemýšleli o věcech s nadhledem a v souvislostech. Protože všechno, co se dnes v Evropě děje, ovlivňuje i život v naší republice. A buď budeme mít u jednacího stolu, kde se rozhoduje, odpovědné a rozumné zástupce, nebo populistické křiklouny a vypočítavé lobbisty.

I proto se volební spot TOP 09 a Starostů obrací na české voliče s lehkou nadsázkou, která ale nese jasný jednoduchý vzkaz: NEKAŠLETE NA EVROPU. Poděkování patří všem osobnostem, které se do výroby spotu (agentury Cream Prague) zapojily a kašlou jen před kamerou. Ale 23. a 24. května přijdou rozhodnout. Přijďte i vy!

5. 5. 2014

Štítky
Volby: 2014 evropský parlament
Témata: EU
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme